Hoți de fier vechi prinși de polițiștii sălăjeni

Vineri 26.01.2024 s-a scumpit combustibilul
26 ianuarie 2024
27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului!
27 ianuarie 2024

Hoți de fier vechi prinși de polițiștii sălăjeni

Reținuți de polițiștii sălăjeni, după ce au fost depistați în trafic, în timp ce transportau în portbagajul unui autoturism, peste 100 de kilograme de fier vechi, sustras din incinta unei societăți comerciale.

Joi, 25 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj față de un bărbat de 34 de ani, din municipiul Zalău și față de doi tineri de 21 și 18 ani, ambii din comuna Bobota, județul Sălaj, cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au oprit în trafic pentru control, un autoturism condus de o tânără de 21 de ani, din comuna Bobota, avându-i ca pasageri pe doi dintre cei trei bărbați. În urma controlului autoturismului, polițiștii au constatat că aceștia transportau, în portbagaj, material feros, pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe toți cei trei bărbați, pe care îi bănuiesc că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., ar fi pătuns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras 94 de kilograme de aluminiu turnat și 9 kilograme de cupru, deșeuri de fier vechi, cauzând astfel un prejudiciu total de peste 880 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii sălăjeni și restituit proprietarului.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

Instanța a emis pe numele bărbatului de 34 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de tânărul de 18 ani a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu. – Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *