Imbunatatirea situatiei romilor

Petroniu
Biserica, tinerii şi colindele
19 decembrie 2008
primaria
Program de sarbatori
19 decembrie 2008

Imbunatatirea situatiei romilor

PrefecturaInstituţia Prefectului Judeţului Sălaj a fost gazda întâlnirii Grupului mixt de lucru pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor astăzi, 18.12.2008, începând cu ora 13.00 în Sala de

videoconferinţe a instituţiei.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost prezentarea bilanţului Grupului mixt pe anul 2008 şi discutarea rezultatelor concrete realizate şi a obiectivelor propuse în urma aplicării Planului Judeţean de Măsuri 2008-2010 privind îmbunătăţirea situaţiei romilor la nivelul judeţului Sălaj.

Subiectele abordate au atins şi problema campaniilor de vaccinare, care se desfăşoară cu regularitate şi au acoperit 97% din populaţia de etnie romă, campaniile de informare împotriva bolilor cu transmitere sexuală, în care ar trebui implicaţi şi liderii acesor comunităţi, problema acreditării ONG-urilor pe servicii sociale şi formarea de mediatori sociali. De asemenea, AJOFM a desfăşurat şi o Campanie de ocupare în câmpul muncii a romilor în urma căreia 378 de persoane au fost consiliate şi informate.

Prefectul Judeţului Sălaj, dl. Andrei Todea a subliniat că există un trend ascendent în ceea ce priveşte operativitatea Grupului Mixt şi a mulţumit ONG-urilor reprezentative pentru romi pentru implicarea în rezolvarea problemelor acestor comunităţi.

La întâlnire au participat peste 17 reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, Poliţia, Jandarmeria şi reprezentanţi ai ONG-urilor rome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *