În această săptămână, polițiștii au depistat și încarcerat 3 persoane urmărite național

ANGAJAȚII CONSILIULUI JUDEȚEAN SĂLAJ AU PLANTAT 1.000 DE PUIEȚI DE STEJAR
8 octombrie 2021
Politistii au confiscat 10 metri cubi de material lemnos
9 octombrie 2021

În această săptămână, polițiștii au depistat și încarcerat 3 persoane urmărite național

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sunt cei care, în principal, investighează infracțiunile de mare violență din județ, cele cu moduri de operare deosebite, cu prejudicii mari sau cu elemente de extraneitate.

Tot polițiștii S.I.C. desfășoară activități de monitorizare și destructurare a grupărilor infracționale, dar și de căutare și prindere a persoanelor date în urmărire națională sau internațională.

Polițiștii structurii au identificat autorii în numeroase dosare, i-au trimis după gratii și au redat liniștea multor persoane prejudiciate prin săvârșirea de infracțiuni.

În această săptămână, polițiștii au depistat și încarcerat 3 persoane urmărite național, condamnate pentru diferite infracțiuni.

Este vorba de un bărbat de  44 de ani, din Șimleu Silvaniei și alți doi, din Zalău, tată și fiu.

Bărbatul din Șimelu Silvaniei a fost condamnat de Judecătoria Zalău la 1 și 6 luni închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de „încălcarea ordinului de protecție”.

Urmăriții din Zalău, un bărbat, de 53 de ani  și fiul acestuia, de 26 de ani au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de furt, primul la pedeapsa de 3 ani și 2 luni închisoare cu executare, iar cel de-al doilea, la 2 ani și 6 luni.

Cei trei bărbați au fost depuși în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând să fie transferați în penitenciare, unde își vor executa pedepsele.

Tot zilele trecute, polițiștii au depus în arest un bărbat, din comuna Creaca, cercetat pentru comiterea infracțiunii de evadare. Acesta se afla în arest la domiciliu, a încălcat obligațiile, în sensul că a părăsit locația de executare a măsurii, iar instanța i-a înlocuit măsura și a dispus arestarea preventivă a acestuia.

Alte două persoane cercetate într-un dosar, au fost reținute, pentru 24 de ore, iar instanța a luat, față de aceștia, măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în toate dosarele aflate în lucru, sub coordonarea unităților de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *