Incendiere intentionata

ISU Salaj
Proiectile din nou
27 mai 2008
Jandarmeria Salaj
In vizita la Jandarmeria Salaj
29 mai 2008

Incendiere intentionata

ISU SalajGarda de Intervenţie Nr. 2 Nuşfalău, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, a intervenit în data de 26.05.2008 în jurul orelor 01:00 cu o autospecială cu apă şi spumă pe raza localităţii Tusa pentru a stinge incendiul izbugnit la SC Pensiunea Tusa Mălan SRL.

     În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie şi cadre ale Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, s-a  stabilit ulterior cauza de incendiu ca find incendierea intentionata de catre un autor necunoscut. C. Monica, angajată a societăţii a declarat mai multe variante cu privire la modul de producere a incendiului. În altă ordine de idei, nici C. Monica, nici C. Augustin nu au putut oferi relaţii cu privire la existenţa unei poliţe de asigurare a obiectivului afectat de flăcări, acesta din urmă fiind imputernicit la conducerea firmei. Astfel, în incendiu au ars documente pesonale ale lui B. Crăciun, documentele firmei, şase paturi, o masă, scaune, o masină de spalat precum şi 50 mp de acoperiş.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri î valoare de peste 50.000 RON.

     Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, a fost vineri, 23 mai 2008 gazda fazei judeţene a concursului „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”. Au participat echipaje de la cinci instituţii de învăţământ, Şcoala Generală „Iuliu Maniu” Zalău, Grup Şcolar „Liviu Rebreanu” Hida, Şcoala Gimnazială Ip, Colegiul Naţional „Ion Ossian” Şimleu Silvaniei, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Jibou. Obiectivul principal al concursului a fost pregătirea copiilor cu privire la modul de comportare şi intervenţie în situaţii de urgenţă, precum şi de acordare a primului ajutor. Pe primele locuri s-au clasat Grupul Şcolar „Liviu Rebreanu” Hida, locul I, Şcoala Gimnazială Ip, locul II şi Şcoala Generală „Iuliu Maniu” Zalău, locul III. Cei mai buni dintre participanţi au primit premii în bani, diplome precum şi alte materiale prin care copii învaţă de mici ce înseamnă prevenirea uui incendiu.  
 

                                    Subofiţer relaţii publice

                                               Sg. Maj Crişan Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *