Talharit pentru 3800 lei si un telefon mobil
31 iulie 2008
Finante Salaj
Restituirea taxei de imatriculare in Zalau
4 august 2008

ISU SalajGarda Nr. 2 Ileanda, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de

31.07.2008 în jurul orelor 14.00 cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea lui C. Marin, din satul Dăbâceni, comuna Ileanda.

     Cauza probabilă de incendiu a fost jucul copiilor cu focul. Neglijenţa a dus la aprinderea a 1,5 tone de fân şi a circa 30 m2 de acoperiş. Un fapt foarte important de menţionat este acela că intervenţia forţelor profesioniste ale pompierilor militari a dus fără doar şi poate la salvarea în totalitate de la incendiu a locuintei precum şi a altor 4 tone de plante furajere.

     Pentru a evita astfel de situaţii ce de multe ori provoaca mari tragedii, recomandăm pe această cale o mult mai mare responsabilitate în supravegherea copiilor, precum şi educarea lor în privinţa faptului că sub nici o formă nu au voie să se joace cu focul.

      Secţia de Pompieri Jibou, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 01.08.2008 în jurul orelor 03.00 cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la proprietatea lui L. Zoltan, din satul Cuceu.

     Cauza probabilă de incendiu a fost folosirea intenţionată a focului, arzând astfel circa 40 m2 din acoperişul locuinţei, precum şi mobilierul din interiorul acesteia.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri în valoare de peste 20.000 lei.  

 

Garda Nr. 2 Cehu Silvaniei, din cadrul Inspectoratului  pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a intervenit în data de 31.07.2008 în jurul orelor 14.00 cu o autospecială cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran de pe raza satului Aluniş, comuna benesat. Proprietarul terenului, la efectuarea curăţirii a provocat probabil din neglijenţă aprinterea a circa 700 kg de plante furajere urcate, foc ce s-a extins pe aproximativ 200 m2.

     Intervenţia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri în valoare de peste 4.000 lei.           

     În acest sens, informăm că, statisticile, dar şi experienţa pompierilor militari anilor anteriori arată că, în perioada sezonului cald creşte numărul incendiilor, cauzate de neglijenţa în folosirea focului deschis.

     În scopul preîntâmpinării apariţiei şi extinderii unor incendii pe timpul campaniei de  recoltare a cerealelor  păioase, precum şi evitarea totodată producerii de pagube materiale produse de eventualele incendii, trebuie respectate următoarele reguli:

    * Combinele  vor fi dotate cu mijloace de primă intervenţie ( cel puţin un stingător de 6 kg şi un butoi cu apă de cel puţin 60 litri ;
    * Se interzice repararea combinelor cu foc deschis ( sudură, etc,)
    * Alimentarea cu carburanţi se va realiza cu motorul oprit ;
    * Se vor lua măsuri de verificare şi înlăturare a defecţiunilor şi improvizaţiilor la instalaţia electrică;
    * Ţevile de eşapament vor fi prevăzute cu dispozitive parascântei ;
    * Periodic se vor înlătura înfăşurările de paie de pe axele roţilor de transmisie şi de pe crucile cardanice ;
    * Nu vor fi aruncate la întâmplare ţigările şi chibriturile nestinse ;
    * Rezervoarele de combustibil şi instalaţia de alimenatre cu carburanţi să fie etanşe şi fără pierderi.
    * Reparaţiile de durată şi întreţinerea maşinilor şi utilajelor agricole se va face în afara ariei de recoltare a cerealelor păioase ;
    * Se interzice cu desăvârşire aprinderea miriştilor .
    * Respectarea regulilor privind fumatul !
    * Orice incendiu sau început de incendiu va fi anunţat urgent la postul de poliţie, primărie sau   la numărul de telefon 112

 

      Sg. Maj. Crişan Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *