INCREDIBIL! MEMBRII SOCIETATII HANDICAPATILOR DIN ZALAU MUNCESC SA SE INTRETINA

Sedinta Consiliu judetean 31.05.2018
31 mai 2018
Sedinta Consiliului local Cehu Silvaniei din luna Mai2018
31 mai 2018

INCREDIBIL! MEMBRII SOCIETATII HANDICAPATILOR DIN ZALAU MUNCESC SA SE INTRETINA

O asociatie care merita tot respectul cuvenit, deoarece membrii sunt niste persoane care desi au un mare handicap nu au

renuntat si fac tot posibilul ca sa fie utili prin munca care o presteaza la Societatea Handicapatilor din Zalau. Persoane cu diferite dizabilitati confectioneaza diferite obiecte, care sunt vandute, iar banii se intorc in asociatie si asa se pot autogospodari.  Rodica Marian presedintele ne-a declarat ca sunt 14 suflete care vin la asociatie si lucreaza pe diferite ateliere de pictura, prelucrarea lemnului, hartiei, confectionarea lumanarilor si multe altele. Cu ajutorul fondurilor europene au reusit sa doteze un cabinet stomatologic la cele mai inalte standarde, iar acesti membrii au reduceri semnificative.

 

Rodica Marian presedintele Societatii Handicapatilor din Zalau: -avem ateliere de productie unde acesti tineri invata sa lucreze. Produsele cu care ne mandrim ajung la expozitie. Avem produse de artizanat, jucarii, avem cosulete si tot felul de forme din hartie reciclata, lumanari si tot ce poate face o persoana cu dizabilitati. Punem accentul pe productia de calitate. Banii se returneaza in dezvoltarea activitatilor centrului si a centrului. Acest centru l-am facut in 2003 si a fost greu ca am pornit de la zero si am cheltuit multi bani pentru aranjarea centrului. 14 tineri adulti cu handicap vin aici sa se intalneasca si participa la activitatile centrului. Acordam servicii si la alti tineri, cursuri de calificare, alte servicii socio medicale. Am infiintat un atelier dentar unde pot veni si alti tineri cu dizabilitati. Avem proiecte sa mai dotam centrul si sa ne perfectionam si sa strangem bani sa ne bucuram si sa avem momente de relaxare.

Lucia Burian: -am venit la acest centru ca o salvare pentru mine, dupa accidentul pe care l-am avut si am descoperit o pasiune de a lucra cu margelele si am gasit si oportunitatea de a transmite si fetelor aceasta pasiune.

Ioana Breban: -lucrez la acest centru din 2003 si fac broderie. Ma uit pe model si fac pe etamina si fac intr-o zi

Matei Anadoras: -fac covorase frumoase din lana. Imi place foarte tare si vreau sa arat si la altii cum fac covorasele

Szabo Eugen Mihai: -fac tamplarie fina, slefuiesc o radacina de vita de vie si o sa fie ca o mobila. Cu aceasta ocazie mai socializez si cu persoanele cu dizabilitati.

Nemeti Zsolt Tamas: -fac cosulete, facem lucruri extraordinare pentru vanzari.

Pal Robert: -facem cosulete din ziar, pe langa asta mai si pictez natura moarta, peisaje, portrete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *