Informare privind desfășurarea probei la alegere a profilului și a specializării, din cadrul Examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2021)

SERVICII SOCIALE FINANȚATE DE CJ SĂLAJ PENTRU 519 PERSOANE VULNERABILE
30 iunie 2021
Sedinta ordinara la Consiliul Judetean Salaj 30.06.2021
30 iunie 2021

Informare privind desfășurarea probei la alegere a profilului și a specializării, din cadrul Examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2021)

În județul Sălaj, la proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, din totalul de 1529 candidați înscriși au fost prezenți 1472 de candidați (96, 27 % ). Nu s-au prezentat 57 candidați.

Proba s-a desfășurat, fără să se înregistreze tentative de fraudă sau alte incidente. 

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Joi, 1 iulie 2021, se va desfășura ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate, în data de 5 iulie 2021, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice, în data de 9 iulie 2021.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă

al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *