Informare privind rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021

Consiliul Județean Sălaj va invită la dezbaterea publică pentru elaborarea ”Strategiei de Dezvoltare a județului 2021 – 2027”
6 iulie 2021
Lucrările de asfaltare a străzii Gheorghe Doja impun restricții de circulație
6 iulie 2021

Informare privind rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021

Ministerul Educației a publicat, astăzi, 5 iulie 2021, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele Examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

În județul Sălaj, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este 65,81% (60,26% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,57% (66,07% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 27,75% (26,89% – sesiunea iunie-iulie 2020).

Au promovat 1024 candidați, dintr-un total de 1556 candidați prezenți. Dintre aceștia, 976 candidați provin din promoția curentă, iar 48 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Un singur candidaț, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău a obținut media generală 10 (3 candidați în prima sesiune a anului trecut: 2 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și 1 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei).

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat la următoarele colegii/licee: Colegiul Național „Silvania” Zalău (97,56%), Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău (90,74%), Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (83,33%).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 7 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română (6 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și 1 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei);
  • 14 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă (7 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 4 de la Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna și câte 1 candidat de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău și Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei);
  • 33 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 7 dintre care 5 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și 2 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei / Istorie – 26 dintre care 11 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 8 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău și 7 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău)
  • 91 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (46 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 20 de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, 10 de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, 7 de la Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău, 4 de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou și câte 1 candidat de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău și Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie 2021, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate, vineri, 9 iulie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *