Informare privind soluționarea cererilor de stabilire a reședinței

Au aruncat deseuri langa padure
2 septembrie 2020
3 persoane implicate intr-un eveniment rutier in Pericei
2 septembrie 2020

Informare privind soluționarea cererilor de stabilire a reședinței

În conformitate cu Art. 30 din OUG 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, ”reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu”.

Art.31 din același act normativ stabilește că reședința se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară și este valabilă doar pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată ca reședință.

În conformitate cu dispozițiile Direcției pentru Evideța Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date București, pentru a preveni înscrierea unor mențiuni de reședință fictivă, au fost dispuse următoarele măsuri:

Persoana care solicită stabilirea reședinței, odată cu depunerea cererii, va declara pe proprie răspundere că locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară, precum și scopul/motivul stabilirii reședinței.

În urma analizării cererii, dacă se impune, conducerea Direcției va efectua verificări suplimentare prin structurile locale ale Poliției Naționale, privind veridicitatea celor declarate de solicitant.

În funcție de rezultatul verificărilor, cererea va fi aprobată sau respinsă dacă nu sunt întrunite condițiile stabilite prin dispozițiile Art. 31 din OUG 97/2005.

În toate cazurile, cererile vor fi soluționate cu respectarea strictă a Art.15, Alin.5 din OUG 97/2005, care prevede că termenul de soluționare a cererilor este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii, iar în situații deosebite, acest termen poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful Serviciului de Evidență a Persoanelor. – Maria Diana Breban purtător de cuvânt Primăria Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *