Întâlnire de lucru privind oportunitățile de finanțare prin PR Nord-Vest 2021-2027, pentru mediul rural

Casa inundată, stâlp prabușit, copaci căzuți, acoperiș prăbușit
27 februarie 2023
Șoferiță depistată în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive și având asupra sa astfel de substanțe
28 februarie 2023

Întâlnire de lucru privind oportunitățile de finanțare prin PR Nord-Vest 2021-2027, pentru mediul rural

Reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj și primarii comunelor din județ au participat, luni, 27 februarie, la o întâlnire de lucru organizată, la Zalău, de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

În cadrul evenimentului, specialiștii ADR Nord-Vest au oferit informații utile despre oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural, disponibile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, respectiv prin Componenta 13 din Planul Național de Redresare și Reziliență – „Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”.

Șeful Autorității de management pentru PRNV 2021-2027, Petru Alboi-Șandru, a precizat că, în această perioadă de programare, pot fi obținute finanțări pentru digitalizarea administrațiilor publice locale, reabilitarea termică a clădirilor publice, inclusiv a celor de de patrimoniu, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea infrastructurii educaționale, precum și îmbunătățirea infrastructurii de turism.

În ceea ce privește apelul de proiecte privind centrele de zi, acesta beneficiază de o alocare de peste 50 milioane de euro și urmărește sprijinirea activităților și acțiunilor specifice realizării de investiții pentru crearea de servicii sociale pentru prevenirea separării copilului de familia sa. În categoria serviciilor sociale finanțate intră centrele de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți, cele de recuperare pentru copiii cu dizabilități și centrele pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii, a explicat Ovidiu Mărginean, expert în cadrul Direcţiei AM POR 2021-2027.

În acest an, ADR Nord-Vest, în calitate de autoritate de management, și-a propus să lanseze 45 de apeluri de proiecte, în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro.

Andreea Marton, purtător de cuvânt CJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *