Investiție de 5 milioane de euro pentru ocrotirea copiilor instituționalizați din Sălaj

Miercuri 10.04.2024 s-a ieftinit combustibilul cu 0,01 bani
11 aprilie 2024
PREMII ȘI MENȚIUNI LA OLIMPIADA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR NAȚIONALE
15 aprilie 2024

Investiție de 5 milioane de euro pentru ocrotirea copiilor instituționalizați din Sălaj

🏠 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj – DGASPC Sălaj și Consiliul Județean Sălaj au finalizat construcția a șase case de tip familial în localitățile Cehu Silvaniei, Mirșid, Inău, Var și Someș Odorhei.

👩‍👧‍👦Destinate ocrotirii copiilor din sistemul rezidențial, căsuțele fac parte dintr-un set de cinci proiecte în valoare totală de 5 milioane de euro, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și cofinanțate de la bugetul județului. Aceste demersuri au ca scop închiderea tuturor centrelor de plasament din județ și mutarea copiilor instituționalizați în case de tip familial, unde serviciile de îngrijire sunt centrate pe copil, iar mediul este unul mai plăcut și mai apropiat de cel familial.

🧱 În perioada următoare, alte patru case de acest fel vor deveni funcționale în Șimleu Silvaniei și Crasna.

🙌 Amenajate pe terenuri puse la dispoziție de primăriile din Someș-Odorhei, Mirșid, Șimleu Silvaniei și Jibou, de Biserica Ortodoxă Crasna, respectiv de Asociația Hepsibah, noile servicii au drept misiune furnizarea şi asigurarea accesului copiilor, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, reabilitare, educaţie şi pregătire, în vederea reintegrării sau integrării familiale, respectiv a includerii sociale.

📖 Pe lângă cele 10 case de tip familial, ce vor oferi servicii sociale pentru 120 de copii, vor fi create și trei centre de zi pentru dezvoltarea vieții independente, destinate copiilor aflați în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *