INVESTITII SERIOASE LA FABRICA DE VINURI SPUMANTE SILVANIA

Un tanar doneaza medicamente de cancer
18 februarie 2016
ZALAUANII ALATURI DE ANTENA 3
18 februarie 2016

INVESTITII SERIOASE LA FABRICA DE VINURI SPUMANTE SILVANIA

Fabrica de vinuri Spumante Silvania infiintata in 1974 la Simleu Silvaniei, a fost achizitionata in anul 2013 de un om de afaceri

local, iar investitiile serioase au inceput sa se vada.

 

S-au reabilitat spatiile si s-a pus accentul pe modernizarea tehnologiei. Conform celor declarate de oenologul Emanuele Reolon, la Silmleu Silvaniei se afla cea mai mare crama din Romania cu o lungime totala a galeriilor de aproape 4 km sapate la 60 m sub Magura Simleului. Galeriile pastreaza o temperatura constanta de 12ºC, ideala pentru producerea vinurilor spumante.

Noii proprietari isi propun sa continue productia de vin spumant folosind struguri din propria podgorie. Metoda folosita este metoda clasica champenoise care consta in fermentatia secundara a vinului in sticla. Procesul de producere a vinului spumant este unul complex si presupune indeplinirea mai multor etape: obtinerea vinului de baza, asamblarea si cupajarea acestuia pentru obtinerea unor loturi omogene, tirajarea si apoi turnarea in sticle a amestecului obtinut. Sticlele sunt asezate in pupitre speciale in galerii  si sunt lasate o perioada de mai multe luni, timp necesar procesului de invechire a vinului. Urmeaza operatiile de remuaj si in final degorjarea, realizata doar de muncitori cu experienta. Administrarea licorii de expeditie este ultima etapa a procesului de producere a vinului spumant. Taria alcoolica a vinului se face in conditii de laboarator si nu poate fi mai mica de 8,5% volum.

Vinul spumant reprezinta cea mai importanta si apreciata grupa a vinurilor speciale iar obtinerea acestuia presupune pregatire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *