Investițiile în sistemul de sănătate din Sălaj, susținute la Bruxelles

Bănuit că ar fi tăiat ilegal 12 arbori, de pe raza unui canton silvic, identificat și cercetat de polițiștii sălăjeni
23 februarie 2023
AMENDAT ȘI MATERIALUL LEMNOS CONFISCAT
24 februarie 2023

Investițiile în sistemul de sănătate din Sălaj, susținute la Bruxelles

Consiliul Județean Sălaj a găzduit astăzi, 23 februarie, o întâlnire între europarlamentarul Cristian Bușoi, raportor al Parlamentului European pentru programul independent de sănătate al U.E., și reprezentanții sistemului sanitar din județ, pentru a dezbate și clarifica oportunitățile de finanțare oferite de Uniunea Europeană.

”Îi mulțumesc domnului europarlamentar Cristian Bușoi pentru vizita efectuată la noi în județ. I-am prezentat proiectele, în valoare de peste 70 de milioane de euro, pe care dorim să le implementăm la Spitalul Județean de Urgență din Zalău. Scopul nostru este de a construi de la zero noi facilități pentru pacienți și medici. Ne dorim ca și în Sălaj pacientul să beneficieze de un tratament integrat și complet, de la diagnosticare și până la vindecare”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Proiecte propuse spre finanțare prin fonduri europene nerambursabile:
1. CONSTRUIRE CENTRU ONCOLOGIC
2. CONSTRUIRE BLOC OPERATOR
3. REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE ȘI DOTARE SECȚIE DE PSIHIATRIE
4. REALIZAREA UNUI HELIPORT
5. REABILITARE, MODERNIZARE ȘI EXTINDERE PE VERTICALĂ LA SECȚIA DE RECUPERARE UMANĂ
6. CONSTRUIREA UNEI STAȚII DE COGENERARE

”Am avut mai multe întâlniri cu domnul președinte Dinu Iancu-Sălăjanu și la inițiativa dânsului am venit în Sălaj pentru a vă prezenta oportunițile de finanțare de care trebuie să profităm în perioada următoare. De exemplu, prin PNRR pot fi digitalizate spitalele și dotate cu echipamente cabinetele medicilor de familie. Prin Progamul Operațional Sănătate vor fi deschise linii de finanțare dedicate dotării spitalelor și construcției de noi secții, spitale. Am convingerea că în urma acestor investiții, pacienții vor fi cei care vor simți o diferență majoră în ceea ce înseamnă tratarea afecțiunilor”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *