Jandarmii sălăjeni au asigurat ordinea la 34 de evenimente, în luna iunie 2023

Dr Bontea Vlad participa in aceste zile la Sesiunea Mondiala de Amiloidoza cardiaca
2 iulie 2023
Incendiu izbucnit la locomotiva unei garnituri de tren ce transporta țiței
3 iulie 2023

Jandarmii sălăjeni au asigurat ordinea la 34 de evenimente, în luna iunie 2023

În luna iunie a.c., jandarmii sălăjeni au fost la datorie, alături de partenerii instituționali, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică în zona de competență.

Totodată, au fost asigurate măsuri de ordine publică la 34 de evenimente cultural-artistice, religioase și sportive, misiunile jandarmilor având în vedere protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică. De asemenea, jandarmii au fost prezenți în zona unităților de învățământ pentru derularea în condiții de siguranță a Evaluării Naționale și a Examenelor de Bacalaureat.

În perioada de referință au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 150.000 lei. Majoritatea sancțiunilor aplicate au vizat încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Din cuantumul total, 90.000 lei au reprezentat amenzi aplicate pentru incendierea de diverse deșeuri, faptă prevăzută de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Totodată, au fost constatate nouă fapte de natură penală vizând infracțiuni contra patrimoniului, infracțiuni contra persoanei și infracțiuni care aduc atingere unor relații privind conviețuirea socială.

În perioada următoare, în vederea creșterii gradului de siguranță al cetățenilor, jandarmii sălăjeni vor fi prezenți la toate evenimentele cu public numeros care vor avea loc în spațiul public și vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau poliție, ori să apeleze numărul unic de urgență „112”.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *