Jucarii, parfumuri, genti si portofele contrafacute descoperite de politisti

Doua masini au intrat in coliziune, in apropiere de Sala Sporturilor
30 septembrie 2021
S-au tamponat la Sala Sporturilor din Zalau
1 octombrie 2021

Jucarii, parfumuri, genti si portofele contrafacute descoperite de politisti

Ieri, 29 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit de cereale și a celui cu produse contrafăcute.

Astfel, pe linia prevenirii comerțului ilicit cu cereale, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale la Legea nr.154/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

Polițiștii au constatat nereguli și în ceea ce privește comerțul ilicit cu produse contrafăcute, respectiv două societăți comerciale, din Șimleu Silvaniei, aveau expuse spre vânzare produse cu privire la care există suspiciunea că poartă sigla și denumirea unor mărci identice sau similare cu mărci înregistrate.

În cazul uneia dintre societăți, polițiștii au dispus indisponibilizarea a 38 de cutii de jucării piese de construcții, suspecte a fi contrafăcute, a căror valoare de vânzare este de 2.200 de lei.

La o altă societate comercială, polițiștii au indisponibilizat 74 de parfumuri, 33 de genți și 54 de portofele, fiecare purtând sigla unor diferite mărci consacrate, a căror valoare de vânzare este de 23.000 de lei.

De asemenea, în cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de „punerea în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și depepsită de articolul 102 alin.1 lit.b) din Legea nr.84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.