La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale

Masuri stare de alerta in Zalau
14 mai 2020
Eveniment rutier produs între Jibou și Var
14 mai 2020

La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale

La cererea UDMR au ajuns în România 1 milion de măști chirurgicale. Este vorba despre o donație privată, care a sosit în țară cu ajutorul guvernului ungar. În funcție de necesități, fiecare organizație județeană a UDMR a hotărât orientarea acestei donații către școli, elevi, profesori, persoane în vârstă, organizații non-guvernamentale cu profil social, instituții sanitare sau autorități ai administrației publice locale.

La începutul lunii iunie elevii din clasele a opta și a douăsprezecea vor reveni în școli, unde vor fi pregătiți pentru examenul național și bacalaureat de către profesori. Siguranța lor este mai presus de toate, tocmai de aceea având în vedere numărul de măști primite în județul Sălaj acestea sunt destinate tuturor elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ, unde există și predare în limba maghiară.

Având în vedere eforturile noastre pentru combaterea virusului Covid-19, trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi și să fim uniți în astfel de momente grele. Astfel Organizația Județeană UDMR Sălaj a intermediat donația a 30.000 de măști chirurgicale.

La cererea UDMR în urmă cu o lună a mai sosit în România un transport de ajutoare. Atunci am cerut măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectant pentru cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale.

Ajutorul venit din partea Guvernului Ungariei a sosit în momentul cel mai potrivit, și ne bucurăm că s-au găndit și la sălăjeni. Pe această cale dorim să mulțumim guvernului maghiar, Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca și totodată lui Frank Liu donatorul privat pentru sprijinul acordat.

1 Comment

  1. Ion spune:

    Sa sărbătorim împreună ziua Trianonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *