Laba de urs din Romania vanduta in Las Vegas

Autotrenul a fost ancorat de stalp
18 iunie 2021
PROIECT PENTRU REALIZAREA UNUI SISTEM ANTI-GRINDINĂ ÎN JUDEȚUL SĂLAJ
18 iunie 2021

Laba de urs din Romania vanduta in Las Vegas

Asa cum am spus-o saptamanile trecute se pare ca apar dovezi despre faptul ca unele comori din Romania isi gasesc stapani in strainatate si asta in mare parte este si vina autoritatilor care din indiferenta nu aloca recompense pentru comorile gasite. O femeie a vandut in Las Vegas o laba de urs fosilizata care avea o vechime de peste 11 000 de ani, la pretul de 400 de dolari, desi a fost evaluata la 800 USD. Din pacate daca autoritatile nu vor recompensa cautatorii de comori, multe din valorile istorice ale Romaniei se vor putea vedea contra cost in muzeele straine. (video cu laba de urs vanduta in Las Vegas https://www.youtube.com/watch?v=HNWwkgwYvSs)
Reamintim ca un barbat din Zalau a gasit un tezaur de 57 monede romane intr-o padure din judetul Salaj. Vasile Ghimbir ne-a declarat ca si-a achizitionat un detector de metale autorizat si in timpul liber cauta comori. Vasile si-a facut un obicei de a cutreiera dealurile si padurile din judet pentru ca e convins ca zona salajeana ascunde comori importante, iar banuielile sale s-au adeverit.
A facut mai multe descoperiri printre care se afla si obiecte celtice, pe care le-a predat de fiecare data, fara sa ceara recompensa. Vineri a mers la Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Salaj cu cele 57 de monede romane pentru care a cerut recompensa, bani pe care vroia sa ii doneze la un adapost pentru caini, insa a primit raspuns ca nu va primi nimic si ca va trebui sa mearga pe cheltuiala lui sa arate locatia unde au fost gasite monedele. Vasile a marturisit ca ar dori sa ramana monedele in Salaj si sa nu dispara asa cum s-a intamplat cu tezaurul de peste 900 de monede disparute in anul 1997.
Potrivit legislatiei, Vasile Ghimbir ar fi trebuit sa primeasca pana la 30% din valoarea la care ar fi fost catalogate monedele. Chiar daca este o suma deloc de neglijat, barbatul spune ca si-ar fi dorit sa ii poata dona spre adapostul de animale.
Din pacate nu a primit nici o recompensa si el a trebuit sa respecte legea care se pare ca ridica din umeri cand e vorba de recompensa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *