Lemne de foc fără proveniență legală, confiscate valoric de polițiștii sălăjeni

ATACATORII CU PETARDE DIN ROMANAȘI AU FOST FILMAȚI
14 ianuarie 2023
ATACATORII CU PETARDE DIN ROMÂNAȘI AU FOST PRINȘI
17 ianuarie 2023

Lemne de foc fără proveniență legală, confiscate valoric de polițiștii sălăjeni

Lemne de foc fără proveniență legală, confiscate valoric de polițiștii sălăjeni, în cadrul unei acțiuni comune.

În perioada 14 – 15 ianuarie a.c., în intervalul orar 12.00 – 02.00, polițiștii sălăjeni au acționat pe raza Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou și în orașul Jibou, pentru a preveni și combate activităților ilegale din domeniul silvic, economic și pe linie de pază, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranța publică în rândul comunității locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 37 de polițiști de la Poliția Orașului Jibou, de la Serviciul de Ordine Publică, de la Secția nr.3 Poliție Rurală Jibou, de la Serviciul Rutier, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost legitimate 183 de persoane, au fost verificate 134 de autovehicule, au fost verificate 20 de societăți comerciale și 5 obiective asigurate cu pază.

Totodată, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat o infracțiune de tăiere ilegală de material lemnos din fondul forestier național, au identificat 6 autori de infracțiuni în 5 dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți, au confiscat valoric 160,70 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 27.668,96 de lei și au ridicat în vederea confiscării 4.286 de lei – numerar nefiscalizat, de la patru societăți comerciale de pe raza localităților sălăjene Var, Surduc, Someș Odorhei și Jibou.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, din care 46 la Codul Rutier, 4 pe linia transportului de material lemnos, 4 pentru nerespectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 5 pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 11 pe linia sancţionării faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 2 pentru alte acte normative, valoarea totală a amenzilor fiind de 105.505 lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 101 conducători de autoturisme.

Exemple:

Sâmbătă, 14 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au efectuat un control pe linia legalității circulației și comercializării materialului lemnos, la un bărbat de 49 de ani, din localitatea Someș Odorhei, transportator neprofesionist și au constatat că acesta ar fi transportat 69,86 de metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, în cazul a 32 de transporturi de material lemnos, fără respectarea normelor aplicabile in domeniul silvic.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 69,86 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 12.270 de lei. (anexăm foto)

Tot în cadrul acțiunii, sâmbătă, 14 ianuarie a.c., polițiștii din Jibou au identificat și cercetat o femeie de 66 de ani, din localitatea Stupini, județul Sălaj, bănuită de comiterea infracțiunii de furt.

Polițiștii din Jibou o bănuiesc pe aceasta că, la 29 noiembrie 2022, în jurul orei 10.00, în timp ce se afla în incinta unui magazin din Jibou, profitând de neatenția unei femei de 56 de ani, i-ar fi sustras acesteia un portmoneu cu acte, carduri de sănătate și aproximativ 70 de lei, cauzând un prejudiciu total estimat la 100 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști de la cea în cauză și restituit proprietarei.

Polițiștii din Jibou continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celei în cauză.

De asemenea, sâmbătă, 14 ianuarie, polițiștii din Jibou au identificat și cercetat un bărbat de 39 de ani, din localitatea Seini, județul Maramureș, care la 10 ianuarie a.c., la ora 14.13, în timp ce se afla într-o stație de alimentare cu carburanți din Jibou, profitând de neatenția angajaților, ar fi alimentat autoturismul pe care îl conducea și ar fi plecat fără a achita contravaloarea carburantului.

Totodată, sâmbătă, 14 ianuarie, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou au identificat și cercetat un bărbat de 28 de ani, din comuna Băbeni, județul Sălaj, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

Polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 24 -27 decembrie 2022, ar fi distrus cu o piatră, luneta spate a unui autoturism parcat în curtea unui imobil din localitatea sălăjeană Poenița, provocând un prejudiciu total estimate la 500 de lei.

Polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Jibou continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză. – Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *