Locuri de munca putine pentru absolventii de facultate

Accident mortal
Accident mortal la Perii Vadului
26 septembrie 2008
Cartofi
S-a dat startul la furat de mere şi cartofi
29 septembrie 2008

Locuri de munca putine pentru absolventii de facultate

Locuri de muncaAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj a organizat vineri 26.09.2008, bursa locurilor de munca destinata si absolventilor, in cadrul careia a participat

un impresionant numar de oameni conform datelor furnizate de care Mircea Pop director executiv, AJOFM Salaj. Astfel circa 600-700 persoane au luat parte la aceaasta actiune din care 500 absolventi. Din datele estimative din 170 absolventi cu studii medii, 10 au fost incadrati pe loc. La agentia pentru ocuparea fortelor de munca au fost inregistrati aproape 300 tineri din Zalau, cei mai multi cu studii superioare ( 175),fata de cei 120-125 cu studii medii.Din nefericire putine locuri de munca pentru proaspetii absolveti de facultate.

Rata somajului este in scadere in Zalau, conform sursei citate mai sus, sunt 529 someri indemnizati la Zalau, 400 in Jibou, 150 la Cehu Silvaniei, 250 la Simleu, in total aproape 1300 someri indemnizati, diferena pana la 1400 neindenitati.Spre deosebire de luna iunie cand rata somajului era de 4,28 in iulie a scazut la 4,10. Singura deficienta este aaceea ca cele mai multe locuri de munca sunt pentru absolventii cu studii medii si nu pentru cei care au absolvit o facultate.

Locuri de munca pentru cei care au terminat liceul :
-mecanic, sofer, ceramist, preparator de conserve, barman, ospatar, in constructii, tehncian, laborant, receptie si camerist, reprezentant de vanzari la asigurari, tamplar, dulgher si necalificati.
Pentru absloventii de facultate au fost in jur de 40 locuri: economist, inginer: in alimentatie publica,mecanic, in constructii, instalatii.
Din pacate oferta redusa pentru cei care au terminat in domeniul psihologie si sociologie.

Peste 30 de zile se vor furniza datele finale printr-un comunicat de presa.
Ultima bursa din acest an va fi organizata luna viitoare, se adreseaza si persoanelor care au parasit sistemul educational si social.
De la anul se doreste ca cele mai multe cursuri sa fie facute in mediul rural dar nu inseamna ca se va neglija zona urbana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *