Pirotehnice
Au fost confiscate 1371 stelute
16 decembrie 2008
Batranel
Pachete pentru batranii de la Centrul de îngrijire şi asistenţă Crasna
16 decembrie 2008

BraziÎn baza planului judeţean de acţiune pentru prevenirea tăierilor ilegale, transportului şi comercializării masei lemnoase şi a pomilor de crăciun, poliţiştii de la posturile comunale desfăşoară acţiuni pentru sancţionarea persoanelor care nu respectă legislaţia în acest domeniu.

Poliţiştii din Sărmăşag au prins mai multe persoane care au tăiat fără drept masă lemnoasă din pădurea aparţinând unor lăcaşuri de cult din Ilişua. Astfel, P. Octavian şi K ludovic, ambii din Lompirt, au tăiat ilegal mai mulţi arbori de diferite specii şi dimensiuni, pe care i-au transportat cu căruţele. Oamenii legii au constatat că primul a tăiat aproximativ 170 bucăţi de lemne, iar consăteanul său 67 bucăţi. Cei doi sunt cercetaţi pentru încălcarea art. 108 din Legea nr. 46/2008, privind codul silvic. Alţi doi bărbaţi din Lompirt au comercializat la diferite persoane lemnele tăiate ilegal din pădure, motiv pentru care riscă sancţiuni contravenţionale în baza art. 2, lit. k, din Legea nr. 31/2000, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În localitatea Borla, poliţiştii au găsit două persoane din judeţul Cluj care ofereau spre vânzare pomi de iarnă, fără însă a avea acte de provenienţă pentru ei. Tot în baza actului normativ ami sus amintit, brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Stejarul Zalău, iar comercianţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *