SI-A VAZUT MOARTEA CU OCHII INTR-O MASINA ELECTRICA IN FLACARI IN SALAJ

Furtuna in Salaj
25 iulie 2023
Acțiunea polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor
25 iulie 2023

SI-A VAZUT MOARTEA CU OCHII INTR-O MASINA ELECTRICA IN FLACARI IN SALAJ

Marți 25 iulie 2023, un bărbat din Zalău și-a văzut moartea cu ochii după ce mașina electrică cu care mergea la revizia programată a luat foc și a ars in proporție de 100%.

Pusok Csaba ne-a declarat că în drum spre atelier mașina a început să claxoneze din senin și dintr-o dată a luat foc, dar a reușit să iasă repede, după care a chemat pompierii care au stins incendiul, aceștia au fost foarte operativi, însă autoturismul a ars în întregime.

Csaba a avut probleme cu mașina, deooarece chiar dacă în acte figura ca și nouă, caroseria și tabla aveau culori diferite de restul mașinii.

De ceva vreme a avut discuții cu firma producătoare însă nu a reușit să își schimbe autoturismul care acum după ce a ars a dezvăluit un alt secret neștiut și anume că structura a fost afectată și sudată fără să fie specificat asta în contract.

Acum va urma o anchetă după care se va afla adevărul, asta după ce o altă expertiză a arătat deja că mașina deși apărea în acte ca nouă a fost revopsită.

Șoferul aflat în stare de șoc după ce era să moară a afirmat că va lua legătura cu reprezentanții firmei, prin avocatul lui și va cere daune deoarece mașina nu are nici un an de când a fost cumpărată.

Am luat legătura cu firma producătoare și am fost redirecționat către o persoană ce ține locul purtătorului de cuvânt, care în momentul de față este în concediu și așteptăm cu nerăbdare punctul lor de vedere.


maior Lucian Jacodi purtator de cuvant ISU Sălaj : -echipajul garzii de interventie Nusfalau au fost alarmate la ora 7:10 despre producerea unui incendiu la o masina electrica, care se afla la iesirea din comuna Halmasd. La locul interventiei s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Dupa sosirea la locul interventiei au constatat ca autoturismul electric ardea generalizat, soferul reusind sa se autoevacueze. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului si deconectarea acumulatorilor si imersarea acestora intr-un bazin cu apa, pana la racirea acestora. Cauza probabila a fost un scurt circuit electric la clima masinii. Masina a ars in totalitate, pagubele fiind ridicate.

Ioana Lascău purtător de cuvânt Poliția Sălaj: -În jurul orei 07.00, I.P.J. Sălaj a fost sesizat printr-un apel primit prin S.N.U.A.U. 112 că în localitatea sălăjeană Halmășd, un autoturism a luat foc în timpul mersului. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Nușfalău care au constatat că cele sesizate se confirmă, conducătorul autoturismului reușind să oprească autovehiculul într-un refugiu de pe marginea carosabilului și iasă la timp din autoturism. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.


Püsök Csaba sofer: -sunt proprietarul unei dacii electrice spring care a fost vanduta de catre reprezentatia dacia in stare deplorabila reconditionata si in timpul deplasarii acesta a luat foc. Incendiu a izbucnit aproape instant in cateva secunde si masina a ars in totalitate. In timpul expertizei facute de pompieri ajunsi la fata locului acestia au descoperit defectiuni majore la masina, masina a fost clar rasturnata si reconditionata. Sunt structuri de rezistenta sudate, chituite. Am facut o sesizare la reprezentanta Dacia care nu a acceptat alte demersuri sau sa inlocuiasca aceasta masina.
Desi dupa incendiu am reusit sa ma autoevacuez destul de repede din masina, am incercat sa stingem incendiu, la fata locului s-au mai oprit si alti conducatori auto, am incercat sa stingem cu extinctoarele din dotare, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. S-a oprit o autocisterna care a avut in dotare doua extinctoare imense, a incercat sa stinga focul insa a fost ca si cum ai da cu miere.

1 Comment

  1. Am scos repede masina de pe drum si am sunat la pompieri dar incendiul a fost prea mare. Masina a ars in intregime iar acum se fac cercetari sa se afle cauza reala.

    O veste trista pentru un eveniment atat de nefericit. Cu siguranta trebuie sa se afle cauza reala a incendiului si sa se ia masuri pentru a preveni aparitia unui astfel de incident. Sper ca Csaba sa se regaseasca cat mai curand in situatia sa si sa primeasca dreptatea pe care o merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *