Nu-ți risca libertatea! Zeci de accidente de circulație cu părăsirea locului faptei

Odihneste-te in pace Gabriel Feier
16 ianuarie 2020
Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag în acţiune
16 ianuarie 2020

Nu-ți risca libertatea! Zeci de accidente de circulație cu părăsirea locului faptei

În anul 2019, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 30 de accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără

încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Dintre acestea,14 accidente de circulaţie au fost grave, soldate cu patru morţi, 11 au fost răniţi grav şi doi răniţi uşor, şi 16 accidente uşoare, soldate cu 18 răniţi.

 

 

Asumă-ţi răspunderea! Care sunt obligațiile conducătorului auto în caz de accident rutier

 

În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile Codului Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției.

 

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale  examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.

 

Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției; să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

 

În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *