Patru dosare penale întocmite de poliţişti pentru infracţiuni rutiere

219 persoane se află sub monitorizare la domiciliu în cazul coronavirusului în județul Sălaj
5 martie 2020
Barbatul a fost gasit decedat in apartamentul din blocul ANL
6 martie 2020

Patru dosare penale întocmite de poliţişti pentru infracţiuni rutiere

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea fără permis şi cu autoturismul neînmatriculat au fost infracţiunile constatate de poliţiştii rutieri, în ultimele zile. În toate cazurile,  poliţiştii au întocmit dosare penale.

► La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Halmășd s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 52 de ani, din comuna Halmăşd, care la data menţionată a condus autoturismul prin localitate, deşi permisul de conducere era reţinut ca urmare a unui eveniment rutier, produs în luna septembrie 2019.           

Două zile mai târziu (3 martie a.c.), la ora 9:00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Valcău de Jos, au depistat prin localitate un bărbat de 51 de ani, care conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de  7 februarie a.c. 

Seara (3 martie a.c., ora 19,45), poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ileanda a oprit pentru control, pe Drumul Comunal 28C, prin localitatea Letca, un bărbat de 34 de ani, din comuna Letca, care conducea un tractor ce tracta un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu alcooltestul. Şoferul tractorului a evidenţiat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru şoferul autoturismului, rezultatul a fost negativ.

De asemenea, verificările efectuate au stabilit că maşina era radiată din circulaţie, iar şoferul autoturismului avea permisul de conducere suspendat.

La aceeaşi dată (3 martie a.c., ora 20.50), poliţiştii din Șimleu Silvaniei au depistat un bărbat de 45 de ani, din Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul pe strada Partizanilor, din localitate.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,52 mg/l aer expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea acestora materialul probator va fi înaintat la unităţile de parchet competente, cu propuneri legale. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *