Personalitatea zilei – 10 iulie

Audi A4 furat
10 iulie 2007
Stiri
13 iulie 2007

Personalitatea zilei – 10 iulie

Maria Dragomiroiu by ZalauTV.ro Vasile Seicaru by ZalauTV.ro

Daca ieri – 9 iulie – va spuneam ca 3 stele ale cantecului romanesc isi serbeaza ziua de nastere, iata ca azi, 10 iulie, alti 2 interpreti de exceptie din lumea cantecului sarbatoresc azi: Vasile Seicaru si Maria Dragomiroiu.
Vasile Seicaru – unul dintre cei mai mari cantareti si autori de muzica folk romaneasca – a vazut lumina zilei la 10 iulie 1951, la Galati. V. Seicaru si-a facut debutul pe scena muzicii folk in 1970, ca solist al formatiei Cristal, alaturi de care v-a incanta publicul timp de 8 ani, dupa care devine membru al formatiei Cenaclul Flacara. In 1984 va parasi trupa, insa nu se retrage si din viata muzicala. Din contra, isi incepe cariera solo si apare pe scena alaturi de alte mari nume din muzica pop, folk si rock. In materie de premii…

…artistul se poate lauda cu o colectie impresionanta, din care cel mai important ar fi distinctia "Ordinul Cultural in Grad de Cavaler" primita in 2005 de la presedintele romaniei. In prezent, Seicaru isi desfasoara cu succes cariera in muzica, sustinand concerte live atat in tara, cat si peste hotare. Din discografia asrtistului amintim: "Aruncarea in valuri", "Iubirea noastra", "Calator, visator", "Citeste numai la final", "Implicat in social", "Romanta intre doua trenuri", "Viata-i viata, banu-i ban", "Best of Vasile Seicaru", "Pana seara voi veni", "Colectia Folk – Vasile Seicaru"
Cea de-a doua personalitate care isi serbeaza azi ziua de nastere provine din sfera muzicii populare. Stea a cantecului popular romanesc, Maria Dragomiroiu s-a nascut pe 11 iulie 1955. Cu o vove deosebita, cu un amplu registru vocal si fiind posesoarea unei tehnici excelente de solista de muzica clasica, Maria Dragomiroiu a fost comparata, mai ales la inceputul carierei sale muzicale, doar cu Maria Tanase, doamna cantecului popular romanesc. Despre Maria Dragomiroiu se spune si azi ca ar fi "ciocarlia" romaneasca si cu toate ca anii au trecut si azi implineste respectabila varsta de 52 de ani, vocea sa cristalina si timbrul vocal au ramas neschimbate. Nici din puct de vedere fizic, anii nu si-au spus cuvantul, deoarece Maria arata inca la fel ca o floare, asa cum a fost si supranumita de catre admiratori: "o floare inmiresmata a muzicii populare". Dintre cele mai recente albume ale ei fac parte: "Viata-i un noroc", "Doamne, multe trag", "Omule, om bun sa fii", "Cantecul si dragostea", "Viata, viata", "Inima", "Asa trec zilele mele".
Echipa ZalauTv ureaza un sincer "La multi ani" celor 2 artisti si o viata cat mai lunga pentru a incanta in continuare publicul care ii indrageste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *