Peste 400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri sălăjeni

ATOP SĂLAJ: PROPUNERE DE ÎNFIINȚARE A UNUI GRUP DE LUCRU PENTRU PREVENIREA PERICOLELOR CAUZATE DE ANIMALELE LĂSATE NESUPRAVEGHEATE
29 mai 2023
PRINS ÎN LOCALITATE CONDUCÂND CU 134 DE KM/H
29 mai 2023

Peste 400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri sălăjeni

Peste 400 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri sălăjeni în acțiune, la sfârșit de săptămână. Au fost reținute 60 de permise de conducere, iar peste 160 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

În perioada 26 – 28 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele sălăjene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele sălăjene, au fost aplicate 413 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 129.010 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 60 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 165 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 21 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 10 pentru depășiri neregulamentare, au fost sancționați 30 de pietoni, 27 de bicicliști, nouă sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, trei au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, una pentru nerespectarea culorii semaforului electric, iar 147 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor O.G. nr.37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, una pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 132/2017 privind privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, iar alte șase pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *