Peste 604 persoane disponibilizate

prefectura
Dotarea cabinetelor si farmaciilor din mediul rural
17 decembrie 2008
manastirea
Dăruind vei dobândi
17 decembrie 2008

Peste 604 persoane disponibilizate

Todea Comisia Judeţeană de Dialog Social între Administraţia Publică, Patronate şi Sindicate s-a întâlnit astăzi 17 decembrie 2008, ora 13.00 într-o şedinţă de lucru în Sala de videoconferinţe a Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj.

Prefectul judeţului Sălaj, dl. Andrei Todea a trecut în revistă subiectele discutate pe parcursul întâlnirilor din 2008, care au fost legate de Respectarea cadrului legal privind încheierea contractelor de muncă; accesarea Fondului Social European, medierea conflictului de muncă între Sindicatul Metalurgistul şi patronatul SC Tenaris Silcotub, revendicările Uniunii Judeţene a Sindicatelor Cartel Alfa Sălaj privind nivelul salariului minim pe economie şi implicaţiile aplicării Legii privind majorarea cu 50% a pesonalului din invătământ.

Agenţia Judeţeană privind Ocuparea Forţei de Muncă a prezentat raportul de activitate pe anul 2008. Ultimele date statistice indică pentru judeţul Sălaj un număr de 5231 persoane şomere, rata şomajului fiind de 4,68%, în uşoară creştere comparativ cu lunile anterioare. De asemenea, AJOFM a întocmit o prognoză a numărului de persoane care urmează a fi disponibilizate in perioada decembrie 2008-martie 2009 pe baza comunicatelor primate de la societăţile comerciale, totalul prognozat fiind de 604 persoane.

La propunerea Prefectului Andrei Todea, având în vederea necesitatea adoptării unor măsuri în generate de criza economică, membrii Comisiei se vor întâlni în fiecare lună în anul 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *