Peste de 300 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Trei bărbaţi au pătruns într-o locuinţă şi au sustras mai multe bunuri
9 martie 2020
Polițiștii au oferit flori şi felicitări doamnelor şi domnişoarelor
9 martie 2020

Peste de 300 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

Menţinerea unei atitudini prudente în trafic, dar şi respectarea regulilor de circulaţie sunt în continuare în atenţia poliţiştilor rutieri. Peste 300 de sancţiuni au aplicat poliţiştii rutieri într-o zi.

La data de 5 martie, 43 de poliţişti au desfăşurat o acţiune pe linie rutieră, la nivel judeţean, context în care au fost aplicate 352 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 102080 lei.

Din totalul sancţiunilor, 88 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru depăşire neregulamentară, 21 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 13 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, o sancţiune la HG 69/2012, una la Legea 132/2017, iar diferenţa au constituit alte abateri.  

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost reţinute 10 permise de conducere, din care două pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru depăşire, două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, două pentru neacordare de prioritate la pietoni, unul pentru neacordare de prioritate la vehicule şi unul pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului.

Totodată, poliţiştii au mai constatat o infracţiune (conducere cu permisul suspendat) şi au retras 10 certificate de înmatriculare.  – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *