Plata facturii de gaz la banci fara comisioane

Jandarmeria Salaj
BULETIN INFORMATIV
27 martie 2008
Politia
Prins la furat de catre proprietar
30 martie 2008

Plata facturii de gaz la banci fara comisioane

EONAstfel, începând cu luna martie a.c. facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de verificare şi revizie a instalaţiilor  interioare de gaze naturale efectuate de către E.ON Gaz Distribuţie au codul de bare, ceea ce permite utilizarea unor mijloace alternative la plata prin casierii.

E.ON Gaz Distribuţie, în colaborare cu BRD- Groupe Société Générale şi ING Bank, a finalizat procesul de implementare a codului de bare pe facturile de servicii, proces demarat în luna septembrie a anului trecut.
 
Astfel, începând cu această lună, toţi clienţii E.ON Gaz Distribuţie pot opta să folosească soluţii alternative la plata prin casierii prin intermediul multiplelor soluţii de plată oferite de BRD – Groupe Société Générale şi ING Bank, la fel ca în cazul facturilor emise de E.ON Gaz România reprezentând contravaloarea gazelor naturale consumate.

Plata facturii privind serviciile de verificare şi revizie a instalaţiilor interioare de utilizare a gazelor naturale se poate face acum folosind una dintre următoarele opţiuni: plata cu orice card BRD în reţeaua de bancomate ale BRD sau la POS, respectiv ROBO( acolo unde aceste canale de plată au fost introduse) opţiunea debit direct (plata automată a facturilor direct din contul deschis la BRD sau la băncile participante la debitul direct interbancar), serviciul de  Internet Banking – BRD-NET, prin telefon (prin apelarea serviciului Vocalis), plata prin virament bancar sau în numerar, la ghişeele BRD sau la comercianţii din toată ţara care afişează însemnele Simplis Facturi şi logo E.ON Gaz România. Se poate utiliza de asemenea cardul Gadget, emis de BRD special pentru plata facturilor.

Şi ING Bank pune la dispoziţia clienţilor mai multe instrumente de plată: Internet banking, transfer bancar – Multimat (la sucursalele bancare Self bank) şi plata în numerar (la sucursalele care dispun de casierii).

La plata facturilor prin intermediul celor două bănci este necesară prezentarea facturii cu cod de bare precum şi a codului numeric personal.

Pentru efectuarea plăţii facturilor de gaze naturale prin intermediul BRD şi ING Bank, clienţilor E.ON Gaz Distribuţie nu li se percep comisioane.

Reamintim că serviciile prestate de către E.ON Gaz România şi E.ON Gaz Distribuţie sunt facturate separat încă din luna octombrie 2007, ulterior separării activităţilor de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale.

Astfel, E.ON Gaz România facturează contravaloarea gazelor naturale consumate, iar E.ON Gaz Distribuţie facturează serviciile direct prestate consumatorilor: reviziile şi verificările la instalaţiile interioare de gaze naturale.

E.ON Gaz Distribuţie S.A efectuează periodic, în conformitate cu normele tehnice în vigoare, verificarea şi revizia instalaţiilor de utilizare ale consumatorilor. Astfel, o dată la doi ani, fiecare consumator beneficiază de verificarea instalaţiei de utilizare a gazelor naturale precum şi de revizia instalaţiei, o dată la zece ani.

Aceste verificări şi revizii sunt obligatorii, scopul fiind sporirea siguranţei în utilizarea gazelor naturale.

Purtător de cuvânt Adela Boţan
Departament Relaţii Publice şi Comunicare
E.ON Gaz Distribuţie SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *