Ploile abundente produc pagube in Salaj

Prefectura Salaj
Informatii de ultima ora
21 mai 2008
Jandarmeria Salaj
Interventia jandarmilor la inundatiile de pe strada Sarmas
23 mai 2008

Ploile abundente produc pagube in Salaj

PrefecturaPrefectul Andrei Todea a fost  prezent în seara zilei de 22 mai 2008, în cartierul

Sărmaş din municipiul Zalău unde, urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ, au fost inundate o gospodărie (beci şi garaj) şi Casa de tip familial „Licurici”. De asemenea, tot în municipiul Zalău, a fost afectată o prţiune de 25 ml strada general Dragalina, din cartierul Dumbrava.

Ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în seara zilei de 22 mai a.c. (scurgeri de pe versanţi şi revărsări ale pâraielor locale), în localitatea Bocşa au fost inundate 7 anexe gospodăreşti, 10 ha teren agricol, 7 fântâni, 9 beciuri, iar 300 ml de drumuri şi acostamente au fost spălate de apele pluviale. De asemenea, a fost distrus un gard de beton pe o lungime de 10 metri, au fost deteriorate materiale de construcţii, 100 capete de păsări au fost înecate. Tot în localitatea Bocşa au fost afectate trei obiective, şi anume: Primăria Bocşa (demisol şi curte inundate), dispensarul medical (curte şi anexe) şi Centrul cultural (curte şi anexe).

Prefectul Andrei Todea a dispus ca în zonele afectate să se intervină cu echipaje ale ISU pentru înlăturarea – în cel mai scurt timp – a efectelor fenomenelor hidrometeorologice produse în seara zilei de 22 mai 2008, să fie monitorizată permanent prin Centrul Operaţional al situaţiei din zonele afectate, DSVSA Sălaj a să intervină pentru înlăturarea cadavrelor de păsări, iar SGA Sălaj a monitorizat reţeaua hidrologică şi lucrările hidrotehnice administrate. Nu în ultimul rând prefectul Todea a dispus ca personalul de la Casa de tip familial „Licurici” să fie sprijiniţi pentru transportarea a 6 copii cu handicap în altă locaţie, în perioada în care se intervine pentru înlăturarea efectelor inundaţiei.

Cristina Ghiorghiu purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *