Politia recomanda parintilor

Bărbat din Vaslui depistat fără permis
2 septembrie 2021
1.592 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN ȘCOLILE DE POLIȚIE
2 septembrie 2021

Politia recomanda parintilor

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, reamintește fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

Zilnic, la nivel judeţean, polițiștii din cadrul structurii de analiză și prevenire a criminalității vor  avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line. 

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Astăzi activitatea s-a desfăşurat la în localitatea Nuşfalău, celor prezenţi fiindu-le oferite orare şi scrisori cu recomandări preventive.  – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.