Poliţiştii au dat amenzi de peste 51.000 lei şi au întocmit dosare penale pentru

176 persoane se află sub monitorizare la domiciliu in cazul coronavirusului
3 martie 2020
Luni doi soferi au avut ghinion in cartierul Porolissum
3 martie 2020

Poliţiştii au dat amenzi de peste 51.000 lei şi au întocmit dosare penale pentru

În perioada 29 februarie – 1 martie 2020, IPJ Sălaj au organizat o acțiune de amploare, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și reducerea riscului rutier pe principalele artere de circulație din județ, urmărindu-se creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație. Acțiunea a fost desfășurată în colaborare cu IPJ Maramureș, acționându-se în sistem integrat, în activităţi fiind angrenaţi 40 de poliţişti, care au utilizat 8 aparate radar şi pistolul radar True Cam.

Poliţiştii au aplicat 295 sancțiuni contravenționale, din care 116 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 1 pentru alcool (valoare de până la 0,4 g/l alcool pur în aerul expirat), 4 pentru depăşire neregulamentară şi 136 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 51.505 lei.

De asemenea, au suspendat dreptul de a conduce în 20 de cazuri pentru depăşirea limitei legale de viteză, 1 pentru alcool şi 6 alte abateri.

Poliţiştii au mai sancţionat 17 pietoni (pentru traversare neregulamentară sau circulaţie pe partea carosabilă) şi 8 bicicliști (pentru neechiparea corespunzătoare a bicicletelor şi conducere sub infleunţa băuturilor alcoolice).

Pentru defecţiuni tehnice constatate la autovehicule, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. Poliţiştii au mai retras 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare, unul pentru lipsa RCA şi celălalt pentru practicarea taximetriei fără autorizaţie.

Au fost constatate şi 5 infracţiuni: 1 fals, 1 uz de fals, 2 de conducere fără permis conducere, 1 conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărei îmbibaţie alcoolică depăşeşte 0,8 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Exemple:

►La data de 29.02.2020, ora 11,04, a fost identificat, în trafic, un bărbat din judeţul Neamţ, în localitatea Bârsău Mare, care conducea un autoturism prin localitatea Bârsău Mare, fiind depistat, de aparatul TRU CAM, circulând cu viteza de 107 km/h. Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele, acesta prezentând pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile maghiare. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat de bărbat a fost eliberat de autorităţile maghiare, însă a fost preschimbat cu un permis de conducere românesc, a cărui serie era atribuită permisului de conducere a altui cetăţean. Bărbatul nu figura în evidenţele auto ca fiind posesor de permis de conducere valabil. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 335, alin. (1), 323, alin. (1) şi 244, alin.(1) şi (2) Cod Penal.

►La data de 01.03.2020, în jurul orei 13.38, un bărbat de 49 ani, din Jibou, a fost oprit în trafic, pe o stradă din oraş, în urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că bărbatul consumase băuturi alcoolice (0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat). Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Jibou, unde s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336, alin. 1 din Codul Penal. – Maria Cristea purtatode cuvant Politia Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *