POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT MAI MULTE PERSOANE BĂNUITE DE FURT DE MATERIAL LEMNOS-10 DOSARE SUNT ÎN CURS DE FINALIZARE

Elicopterul SMURD a fost solicitat de urgenta la Zalau
5 septembrie 2022
TERHEȘ SERGIU-OCTAVIAN A DISPĂRUT! VĂ RUGĂM DISTRIBUIȚI!
5 septembrie 2022

POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT MAI MULTE PERSOANE BĂNUITE DE FURT DE MATERIAL LEMNOS-10 DOSARE SUNT ÎN CURS DE FINALIZARE

Vineri, 2 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, împreună cu jandarmi și persoanl silvic au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma baza probatoriului administrat, în 10 dosare penale au fost identificate persoanele bănuite de furt de material lemnos.

Într-unul dintre dosare s-au efectuat cercetări cu privire la faptul că, în perioada 5-7 aprilie 2021, persoane necunoscute au tăiat și sustras 87 de arbori, de diferite specii, dintr-o pădure situată în comuna Buciumi, în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Volumul de material lemnos sustras a fost de peste 44 metri cubi, iar prejudiciul creat a fost de peste 21 de mii de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 36 de ani, din comuna Agrij.

Într-un alt dosar de tăiere și furt de material lemnos, constituit în luna septembrie 2021, polițiștii au identificat persoana bănuită ca fiind un bărbat, de 58 de ani, din comuna Buciumi.

Acesta ar fi tăiat și sustras, în perioada 20-22 septembrie 2021, 23 de arbori, de diferite specii, din proprietatea Parohiei Ortodoxe Bodia, comuna Buciumi.

Volumul materialului lemnos sustras a fost de 8,16 metri cubi, iar valoarea de 4.680 de lei.

Într-un alt dosar a fost păgubită Primăria Buciumi, din proprietatea căreia, în luna noiembrie a anului 2021, persoane necunoscute au tăiat și sustras 11 arbori, în volum de 12,27 metri cubi și valoare de 9.030 de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 34 de ani, din comuna Buciumi.

Polițiștii au efectuat cercetări și într-un dosar de tărire și furt de material lemnos, comis de persoane necunoscute în luna februarie 2021. Materialul lemnos, în valoare de aproape 2.000 de lei, a fost sustras din proprietatea unor persoane fizice , din comuna Buciumi.

Persoana bănuită este un bărbat din comună, în vârstă de 34 de ani.

Un alt dosar a vizat furtul de material lemnos, în luna noiembrie 2021, din proprietatea Bisericii Ortodoxe Bucumi, respectiv 6 arbori, în valoare de 763 de lei.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că persoana bănuită este un tânăr, de 22 de ani, din comuna Buciumi.

Tot din pădurea Parohiei Ortodoxe Buciumi a fost sustras material lemnos, în luna mai a.c., respectiv 7 arbori din speciile gorun și cer.
Prejudiciul creat a fost de 5.373 de lei.

Peroana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 30 de ani, din comuna Buciumi.

Într-un alt dosar este bănuit de comiterea faptei de tăiere și furt de material lemnos, un tânăr de 22 de ani, din comuna Buciumi.

În acest caz, comis la data de 31 ianuarie a.c., păgubită cu suma de 1.137 de lei a fost Parohia Ortodoxă Buciumi.

Tot din proprietatea Parohiei Ortodoxe Buciumi au fost sustrași 11 arbori, în data de 5 aprilie a.c., cauzându-se un prejudiciu de peste 2.700 de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Zalău.

Polițiștii au mai identificat persoanele bănuite de comiterea unui furt de arbori, comis la data de 8 aprilie a.c., respectiv 28, din proprietatea Primăriei Buciumi.

Prejudiciul creat a fost de 685 de lei, iar bănuiți de comiterea faptei sunt doi tineri, de 21 și 22 de ani, din comuna Buciumi.

Un alt dosar constituit pentru infracțiune la regimul silvic, în care polițiștii au identificat persoana bănuită, este din anul 2020, iar persoana bănuită, un bărbat, de 35 de ani, din comuna Buciumi, ar fi creat un prejudiciu de 2.151 de lei Parohiei Ortodoxe Bodia, comuna Buciumi.

În toate dosarele de mai sus, polițiștii Postului de Poliție Buciumi continuă cercetările pentru tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *