POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT UN BĂRBAT BĂNUIT DE INFRACȚIUNI INFORMATICE

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎNTRE CJ SĂLAJ ȘI CJ BIHOR
15 noiembrie 2022
DEPISTAT ÎN TRAFIC, ÎN TIMP CE CONDUCEA SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
15 noiembrie 2022

POLIȚIȘTII AU IDENTIFICAT UN BĂRBAT BĂNUIT DE INFRACȚIUNI INFORMATICE

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, la data de 3 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, de 33 de ani, din Zalău, cu privire la faptul că, în perioada 31 august- 2 septembrie a.c., persoane necunoscute i-au sustras de pe un card suma de 376,60 de lei.

Din verificările efectuate de polițiștii de investigații criminale a reieșit că au fost efectuate patru tranzacții frauduloase în municipiul Piatra Neamț, constând în plăți la magazine alimentare.

În urma investigațiilor de specialitate a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un bărbat, de 32 de ani, domiciliat în municipiul Piatra Neamț.

La data de 9 noiembrie, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbat, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fapte prevăzute de art.360 alin.1 și 3 și art.250 alin.1, ambele din Codul penal.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale. – Ioana Rus purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.