POLIȚIȘTII SĂLĂJENI AU CONTINUAT ACȚIUNILE DE AMPLOARE, ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU LINIȘTEA ȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Incendiu izbucnit la locomotiva unei garnituri de tren ce transporta țiței
3 iulie 2023
Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.
5 iulie 2023

POLIȚIȘTII SĂLĂJENI AU CONTINUAT ACȚIUNILE DE AMPLOARE, ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU LINIȘTEA ȘI SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Peste 490 de persoane au fost legitimate și peste 230 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul unei ample acțiuni, desfășurată de polițiștii sălăjeni, în sistem intergat, alături de jandarmi și reprezentanți ai altor structuri de aplicare a legii. Au fost aplicate 202 sancțiuni, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost restrase nouă certificate de înmatriculare.

Luni, 3 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

De asemenea, acțiunea polițiștilor sălăjeni a vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, pe raza municipiului Zalău, cât și pe raza județului Sălaj.

Astfel, au fost desfășurate 10 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în care au fost implicați 69 de polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și de la alte structuri, 48 de jandarmi și polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 498 de persoane și au fost efectuate 235 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 202 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 79.460 de lei.

Totodată, au fost constatate 12 infracțiuni, dintre care opt de natură judiciară, una la regimul circulației rutiere și trei infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 129 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 31 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 96 pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice. De asemenea, 64 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar nouă sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, poliţiştii sălăjeni au reţinut 11 permise de conducere, dintre care trei pentru depășirea limitelor legale de viteză, trei pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor cu caracter psihoactiv, iar cinci pentru alte abateri rutiere.

Acțiunile polițiștilor sălăjeni continuă și în următoarea perioadă, în sistem integrat, pentru liniștea și siguranța cetățenilor.

Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *