Poliţiştii şimleuani în acţiune

Un bărbat a decedat după ce s-a răsturnat cu tractorul
25 decembrie 2019
3 PERSOANE AU FOST RANITE IN INCENDIU
26 decembrie 2019

Poliţiştii şimleuani în acţiune

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și

a persoanei, polițiștii zălăuani au desfășurat pe raza oraşului Şimleu Silvaniei, în perioada 20-23 decembrie a.c., o acţiune care a avut ca obiective creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere.

 

În cadrul acțiunii, poliţiştii au identificat autorii în cinci dosare penale, au constatat patru infracțiuni (trei la regimul circulaţiei rutire şi o faptă de furt) şi au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, din care 15 la regimul circulaţiei rutiere, 19 la Legea 61/1991, o sancţiune la O.G. 97/2005, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 41995 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării un permis de conducere.

La activităţi au participat şi jandarmi.

Exemple:

►La data de 20 decembrie a.c., la ora 22.22, poliţiştii din Şimleu au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un bărbat de 36 ani, despre faptul că pe strada Ialomiţei, din oraşul Şimleu Silvaniei, a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un adolescent de 19 ani, din Şimleu Silvaniei, în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a acroşat trei autoturisme, care se aflau staţionate pe acostament. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta avea şi permisul suspendat până la data de 25 decembrie 2019.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de conducere fără permis şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

►La data de  22 decembrie a.c., la ora 21.46, un şimleuan a sesisizat poliţia despre faptul că o tânără i-a sustras din portofel suma de 400 de lei. Fapta a fost comisă în locuinţa bărbatului.

Verificările efectuate de poliţişti au dus la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei, în persoana unei adolescente de 18 ani, din localitate.

Din prejudiciul cauzat a fost recuperată suma de 200 de lei.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *