Pot să-mi transport cum maşina soţul/soţia la/de la serviciu?

ATENTIE CONTROL IN TRAFIC! POLITISTII AU APLICAT 59 DE SANCTIUNI
3 aprilie 2020
CÂT TIMP REZISTĂ VIRUSUL PE DIFERITE SUPRAFEŢE?
3 aprilie 2020

Pot să-mi transport cum maşina soţul/soţia la/de la serviciu?

Într-o astfel de situaţie, dacă apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe propria răspundere, raportat la prevederea din articolul 1, litera d, din Ordonanţa Militară numărul 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situaţiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanţă.

O astfel de situaţie ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de aşteptare în staţii etc.).

Pentru conducătorul auto cu vârsta de peste 65 de ani este recomandabil să evite inclusiv aceste deplasări în afara perioadei de timp 11.00-13.00. – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *