Pregătirii pentru recensământul agricol

Amenințare cu incendierea
2 martie 2020
176 persoane se află sub monitorizare la domiciliu in cazul coronavirusului
3 martie 2020

Pregătirii pentru recensământul agricol

Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj, a convocat primarii la o ședință de lucru dedicată pregătirii pentru recensământul agricol și al populației, precum și pentru instruirea în vederea organizării în bune condiții a alegerilor locale.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au făcut o prezentare cu măsurile necesare pentru gestionarea corectă a eventualelor situații de urgență generate de posibilele îmbolnăviri cu Coronavirus – COVID –19.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, ai Direcției Județene de Statistică, ai biroului județean al Autorității Electorale Permanente, ai Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și pentru Situații de Urgență, ai Serviciului de Ambulanță și ai Consiliului Județean Sălaj.

„Dincolo de pregătirea în bune a condiții a recensămintelor și a alegerilor locale, autoritățile locale se confruntă și cu problemele generate de epidemia de coronavirus. Așa după cum știți, nu avem până în momentul de față cazuri confirmate în Sălaj, dar trebuie să avem capacitatea tehnică și logistică, precum și resurse umane disponibile pentru a veni în ajutorul celor care sunt în auto-izolare la domiciliu. Primarii au un rol extrem de important în acest caz, înspre ei se îndreaptă prima dată cetățenii în situații de urgență. De aceea e foarte important ca aleșii locali să cunoască toate procedurile și, alături de celelalte instituții competente, să îi poată sprijini pe cei care le solicită ajutorul.”, a declarat Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

Florina Man – purtător de cuvânt Prefectura Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *