Prezența la Examenul Național de Definitivare în învățământ, sesiunea 2021

TÂNĂR BĂNUIT DE VIOL, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
14 iulie 2021
Deseuri din constructii aruncate pe langa drumul spre Treznea
15 iulie 2021

Prezența la Examenul Național de Definitivare în învățământ, sesiunea 2021

Astăzi, 14 iulie 2021, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul Examenului Național de Definitivare în învățământ, sesiunea 2021. În județul Sălaj, proba s-a desfășurat în Centrul de Examen Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.
Dintre cei 129 candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 126. Au absentat 3 candidați, iar 7 candidați s-au retras din motive personale. Nu s-au înregistrat tentative de fraudă. În total, au fost transmise spre Centrele de Evaluare din țară 119 lucrări scrise.

După finalizarea probei, subiectele și baremele de evaluare au fost afișate atât pe site-ul subiecte.edu.ro, cât și la avizierul Centrului de Examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 21 iulie 2021, în Centrele de Examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Eventualele contestații vor fi depuse la Centrele de Examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie 2021. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa la Centrele de Examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 28 iulie 2021.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui Examen Național. Prin dobândirea Definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa, ulterior, la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *