Prezența la Examenul Național pentru Definitivare în învățământ, sesiunea 2023

Bănuit de furt, distrugere și violare de domiciliu, identificat de poliţiştii sălăjeni
20 iulie 2023
oameni
1246 persoane angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj
21 iulie 2023

Prezența la Examenul Național pentru Definitivare în învățământ, sesiunea 2023

În data de 19 iulie 2023, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul Examenului Național pentru Definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2023. În județul Sălaj, proba s-a desfășurat în Centrul de Examen Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.
Dintre cei 130 candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 127. Au absentat 3 candidați. Conform Metodologiei, care permite acest lucru, 6candidați au decis să se retragă din motive personale.
Nu s-au înregistrat tentative de fraudă. În total, au fost transmise spre Centrele de Evaluare din țară 121 de lucrări scrise.

După finalizarea probei scrise, subiectele și baremele de evaluare au fost afișate atât pe site-ul subiecte.edu.ro, cât și la avizierul Centrului de Examen.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie 2023, în Centrele de Examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la Centrul de Examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 și 26 iulie 2023. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se afișează la Centrele de Examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 1 august 2023. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui Examen Național. Prin dobândirea Definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa, ulterior, la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *