politia
Tanara rapita de buna voie
17 iunie 2008
Accident Mirsid
Accident mortal la Mirsid
19 iunie 2008

Primar suparat

Asociatia Jurnalistilor din SalajAsociaţia Jurnaliştilor din Sălaj condamnă atitudinea primarului Isaia Maghiar faţă de reprezentanţi ai presei sălăjene

Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj, întrunită în şedinţă de lucru în data de 18 iunie a.c., s-a autosesizat faţă de cazul Mihaela Moldovan (redactor „Magazin Sălăjean”, corespondent în Sălaj pentru Mediafax şi ProTV) şi Focus TV Zalău vs. primarul comunei Bălan, Isaia Maghiar, mandatându-l pe preşedintele asociaţiei să ia următoarea atitudine publică:
Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj condamnă atitudinea primarului Isaia Maghiar şi a tuturor celor implicaţi în incidentul de luni, 16 iunie a.c., de la cabana de la Grădina Zmeilor, faţă de reprezentanţii presei sălăjene amintiţi, considerând că un asemenea comportament violent – prin proferarea unor jigniri, insulte şi calomnii unor reprezentanţi ai mass-media – este incalificabil pentru un primar.
Îi cerem primarului Isaia Maghiar să-şi prezinte scuze public faţă de jurnaliştii sălăjeni în cauză, considerând că un asemenea gest poate fi considerat măcar parţial reparatoriu.
Cerem, de asemenea, organizaţiei judeţene Sălaj a PSD să ia măsurile statutare ce se impun împotriva primarului Isaia Maghiar şi a organizaţiei comunale Bălan.
Solicităm, de asemenea, organelor în drept (Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, IPJ ş.a.) să organizeze – şi în colaborare cu Asociaţia Jurnaliştilor din Sălaj – acţiuni „preventive” cu aleşii locali, cel puţin în ceea ce priveşte respectarea de către aceştia a Statutului lor, precum şi a decenţei/bunului simţ în relaţia cu mass-media din Sălaj.
Cât priveşte posibile acţiuni în instanţă, acestea ţin doar de decizia personală a jurnaliştilor în cauză.
Sperăm că asemenea fapte reprobabile nu vor mai avea loc în Sălaj.

Preşedintele AJS,
Daniel SĂUCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *