Primarul si comerciantii din piata centrala

Hotel de 4 stele inaugurat la Zalau
9 iunie 2008
Spital Zalau
INFO SPITAL
9 iunie 2008

Primarul si comerciantii din piata centrala

Piata ZalauAstăzi, în Sala Avram Iancu, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a organizat o întâlnire cu comercianţii din piaţa
centrală pentru a prezenta proiectele pe care municipalitatea le are în vedere în această zonă. În acest an primăria va demara lucrări de modernizare a pieţei centrale a municipiului, lucrări care vor presupune şi mutarea chioşcurilor, a tarabelor, până la finalizarea noului complex, în alte locaţii care vor fi identificate în zona centrală.

Discuţiile principale s-au purtat pe tema viitoarelor locaţii pe care comercianţii le vor avea în perioada de şantier, perioada de demarare şi de derulare a lucrărilor dar şi ce se va întâmpla cu chioşcurile care acum sînt în spatele Muzeului Judeţean. Mesajul principal al primarului Căpîlnaşiu către participanţii la întâlnire a fost că „încercăm să vă sprijinim în micile afaceri pe care le aveţi pentru că nu dorim să vă aducem în situaţia de a solicita ajutor social de la primărie. V-am chemat aici pentru a găsi împreună soluţii cu cât mai puţine riscuri pentru dumneavoastră”.

Planurile de modernizare a pieţei agroalimentară se referă la construirea unui complex modern în care micile activităţi comerciale să se poată desfăşura la standarde europene dar şi acoperirea Văii Zalăului, pe tronsonul P-ţa 1 Decembrie 1918 până în str. 22 Decembrie.

În cadrul aceleiaşi întâlniri primarul Radu Căpîlnaşi a dezminţit zvonurile conform cărora pe zona pieţei centrale va fi construită o parcare sau că piaţa va fi mutată. “Există un Plan Urbanistic Zonal pe zona pieţei, în care este prevăzut ca în spatele muzeului să fie o hală agroalimentară. La realizarea acestui proiect vom respecta legea şi vom separa activitatea agroalimentară de cea industrială” a mai spus primarul Radu Căpîlnaşiu.

Lucrările de modernizare vor începe în lunile următoare, când vor fi mutate chişcurile situate lângă Muzeul Judeţean. Pentru etapa următoare a proiectului se va trece la demararea procedurilor de licitaţie publică în vederea desemnării constructorului pentru acoperirea văii, interval în care se vor căuta soluţii pentru majoritatea comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în piaţă.

Maria Manuela Ghiurutan – purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *