PRINȘI DE JANDARMI LA FURAT DE LEMNE

Hoață prinsă de polițiști
25 ianuarie 2023
Fumător amendat de jandarmi
25 ianuarie 2023

PRINȘI DE JANDARMI LA FURAT DE LEMNE

Un bărbat de 57 de ani, domiciliat în comuna Cizer, a fost depistat după ce a tăiat, fără drept, opt arbori nemarcați silvic, din speciile „plop”, „mesteacăn” și „carpen”, pe care ulterior i-a încărcat într-o remorcă tractată.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 11.00, într-o pășune împădurită de pe raza localității Cizer.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de arbori, acte ce vor fi înaintate organelor judiciare pentru continuarea cercetărilor. Totodată, pentru tăierea fără drept a arborilor, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar masa lemnoasă și un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării.

2. Un bărbat de 36 de ani, domiciliat în comuna Sâg, a fost depistat în timp ce transporta material lemnos, cu ajutorul unui atelaj hipo, fără a deține aviz de însoțire.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, pe raza localității Mal.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, în baza Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar masa lemnoasă a fost ridicată în vederea confiscării.

3. Un bărbat de 37 de ani, domiciliat în comuna Sâg, a fost depistat în timp ce transporta 3,2 metri cubi de material lemnos, din specia „fag”, cu ajutorul unei autoutilitare, fără a deține aviz de însoțire.

Incidentul a avut loc luni, 23 ianuarie a.c., în jurul orei 05.30, pe raza localității Mal.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, în baza Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar masa lemnoasă a fost ridicată în vederea confiscării.

În anul 2022, la regimul silvic, jandarmii sălăjeni au constatat 16 fapte de natură penală și au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 27.500 lei.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *