Prinși la furat de lemne

Recepție la finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 191D, Tusa – Vânători (CJ)
3 octombrie 2023
Marți 03.10.2023 au scumpit motorina
3 octombrie 2023

1. La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

Pe raza localității Fildu de Sus, a fost depistat un bărbat de 47 de ani care a tăiat fără drept, din afara fondului silvic, un arbore nemarcat silvic din specia „gorun”, cauzănd o pagubă de peste 1.500 lei.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 30 septembrie a.c., în jurul orei 12.00,

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, iar masa lemnoasă și un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe timpul acțiunii, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, au mai fost controlate patru transporturi de material lemnos.

2. Sâmbătă, 30 septembrie a.c., în jurul orei 22.15, un echipaj de jandarmerie a fost sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute taie arbori în pădurea din vecinătatea localității Sântă Măria, comuna Sânmihaiu Almașului.

La fața locului, jandarmii au depistat trei tineri din localitatea Păușa care au tăiat fără drept mai mulți arbori din specia „cer”. Materialul lemnos a fost încărcat în două autoturisme.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept, respectiv furt de arbori, acte ce vor fi înaintate organelor judiciare pentru continuarea cercetărilor.

Masa lemnoasă și un motofierăstrău au fost ridicate în vederea confiscării.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *