PROGRAM DE PERFECŢIONARE A TEHNICILOR DE AUTOAPĂRARE PENTRU POLIȚIȘTI

DREPTURILE PERSOANEI CONDUSE LA SEDIUL POLIȚIEI
7 ianuarie 2020
MEMORIALUL „RADU GOG” – Editia a XVI-a
8 ianuarie 2020

PROGRAM DE PERFECŢIONARE A TEHNICILOR DE AUTOAPĂRARE PENTRU POLIȚIȘTI

PROGRAM DE PERFECŢIONARE A TEHNICILOR DE AUTOAPĂRARE PENTRU POLIŢIŞTII DIN STRUCTURILE DE ORDINE

PUBLICĂ, POLIŢIE RUTIERĂ ŞI INVESTIGAŢII CRIMINALE

 

 

Programul se va desfăşura pe durata a cinci zile lucrătoare şi va avea o structură modulară, la care vor participa grupe alcătuite din 12 poliţişti. Acest modul va fi urmat de toţi poliţiştii din structurile menţionate, de două ori pe an. Programarea poliţiştilor care vor participa la module de pregătire va fi asigurată de către Serviciul Resurse Umane, iar activitatea se înscrie în programul de pregătire continuă a poliţiştilor.

 

Tehnicile care urmează a fi însuşite, perfecţionate şi aprofundate sunt următoarele: şcoala căderii; lovituri de braţe; lovituri de picioare; dezechilibrări; proiectări; chei pe braţe şi la nivelul gâtului; eliberări din chei pe braţe sau la nivelul gâtului; tehnici de imobilizare; tehnici de transport forţat; folosirea tehnicii din dotare (tomfa, spray iritant lacrimogen, cătuşe etc.); tehnici de contracarare a atacurilor cu arme albe şi dezarmare de pistol.

 

Durata antrenamentelor zilnice este de 6 ore, cu pauză de 15 minute la fiecare 45 de minute de pregătire.

 

Antrenamentele vor fi conduse de către poliţişti din cadrul Servicului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

 

Activitatea va fi coordonată de către inspectorul şef sau de către un adjunct atunci când acesta nu poate fi prezent din motie obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *