PROTESTUL MARȘUL ANTISĂRĂCIRE ÎN ZALĂU

Accident in localitatea Surduc
17 octombrie 2022
Luni au protestat in Zalau
17 octombrie 2022

PROTESTUL MARȘUL ANTISĂRĂCIRE ÎN ZALĂU

Peste 50 de persoane au luat parte la un protest in Zalau luni 17.10.2022 incepand cu ora 9, in centrul Zalaului, in apropiere de prefectura Salaj. Acest protest s-a intitulat Marsul antisaracire si a pornit din Zalau si Botosani, dupa care se vor intalni la Bucuresti la un Mega miting de 50 000 de persoane pe durata a doua zile. La acest protest au luat parte reprezentantii confederatiilor din Maramures, Caras Severin, Mures, Brasov, Targu Jiu, Gorj si Bistrita Nasaud.
Laurentiu Ghiurutan presedintele filialei Cartel Alfa Salaj; -dam startul caravanei intilutal Marsul Antisaracire. Este inexplicabil pentru noi cum se tolereaza atacuri speculative de tip mafiot de catre unii reprezentanti ai guvernului asupra resurselor energetice ale tarii, care in aceasta perioada au devenit mai scumpe ca si aurul. Resurse energetice care la ora actuala sunt tranzactionate necinstit pe piata asa zis libera. Acest atac speculativ poate sa duca in situatii deosebit de periculoase societatile energofage, marii consumatori de energie care la randul lor pe orizontala pot sa duca la distrugerea altor locuri de munca.
Marian Apostol presedintele filialei Cartel Alfa Caras Severin: viata cetatenilor este din ce in ce mai grea, ea a devenit un lux imposibil de trait si cu salarii de 1500 de lei, lucru acesta nu este posibil. Vrem o scadere in primul rand a preturilor la gaz, la energie nu stoparea lor pentru ca stoparea lor la acest nivel face imposibila viata. Pe de alta parte vrem o crestere a salariilor ca sa nu mai fie supuse socului inflatiei.
Florin Hosu presedintele filialei Cartel Alfa Maramures: -Astazi Zalaul si Botosaniul sunt kilometrul 0, a miscarii sindicale. Tragem un semnal de alarma ca Romania, romanii sunt in mare pericol. Nu exista in acest moment strategii economice pentru Romania ca sa ne treaca peste aceasta iarna. Vor fi lucruri ingrozitoare, nu vrem sa ii speriem pe cetateni, dar aceasta este realitatea si ne-am format o deviza: Decat sa inghetam in casa, mai bine inghetam in drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.