RAPORT DE ACTIVITATE – Perioada 07.05.2014 – 21.05.2014

INCENDIU LA O SURA
21 mai 2014
Prinsi la furat de arbori
21 mai 2014

RAPORT DE ACTIVITATE – Perioada 07.05.2014 – 21.05.2014

Poliţia Locală Zalău îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii locale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pazei şi

protecţiei obiectivelor de interes local, public, privat de pe raza administrativă a  municipiului, acţionează în sprijinul instituţiilor statului şi execută orice alte activităţi date în competenţă, exclusiv pe baza şi în executarea legii, cu respectarea principiilor imparţialităţii, nediscriminării şi proporţionalităţii.

 

 

În perioada 07.05.2014 – 21.05.2014 agenţii Poliţiei Locale au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, păstrarea curăţeniei, identificarea persoanelor care parchează autovehicule în alte locuri decât cele  special amenajate, combaterea actelor de cerşetorie si a comerţului stradal, pentru depistarea şi identificarea societăţilor comerciale care nu respectă orarul de funcţionare afişat la intrarea în unitate, precum şi  susţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi a pieţelor din  Au fost aplicate un număr de 161 sancţiuni contravenţionale ( 29 cu amendă şi 132 cu avertisment scris) în valoare totală de 4245 lei.

 

Ordine Publică şi Circulaţie Rutieră

 

Conform legislaţiei în vigoare, în perioada menţionată, Serviciul Ordine Publică şi Serviciul Circulaţie Rutieră s-au axat pe acţiuni menite să descurajeze şi să combată infracţiunile, faptele antisociale şi oricare alte  fapte de natură să perturbe ordinea şi liniştea S-a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulaţia, oprirea staţionarea şi parcarea tuturor categoriilor de autovehicule, astfel,  conform HCL 170/2007 şi OUG 195/2002 s-au aplicat 285 invitaţii sau somaţii scrise, unor conducători auto care au parcat autoturismele neregulamentar pe domeniul public – trotuare, locuri destinate spatiilor verzi,  etc.

 

Agenţii Poliţiei Locale din cadrul serviciului Circulaţie rutieră au acţionat împreună cu lucrători din cadrul Primăriei Zalău şi SC Doralex SRL Zalău, pentru ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul  public. În acest sens agenţii Poliţiei Locale au dispus ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în 69 cazuri. În această perioadă au fost legitimate un număr de 214 persoane, care au încălcat prevederile legale  sau au existat indicii sau suspiciuni cu privire la acestea, iar persoane au fost aduse la sediul poliţiei locale în vederea identificării acestora. Au fost primite telefonic un număr de 71 sesizări, din care 65 au fost  rezolvate operativ, iar 6 au fost trimise spre soluţionare altor instituţii abilitate.

 

Poliţiştii locali au avut 4 întâlniri cu cetăţenii în zonele de responsabilitate, preluând problemele acestora, iar modul de rezolvare fiind în limita competenţelor acestora.

 

În această perioadă poliţiştii locali au avut o acţiune împreună cu inspectori din Primăria Zalău, au asigurat protecţia acestora în misiunea pe care au desfăşurat-o. Au fost verificate unităţile comerciale din zonele de  responsabilitate cu privire la sistemele de închidere pe timp de noapte. S-a asigurat ordinea şi liniştea publică în zona parcărilor auto aflate pe domeniul public, în parcuri, pieţe, precum si în alte asemenea locuri  publice.

 

În această perioadă politistii locali au condus la Centrul de servicii Comunitare nr. 1, un minor care apela la mila publicului.

 

În vederea păstrării curăţeniei oraşului, s-a acţionat zilnic pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care distrug domeniul public, a celor care depozitează gunoi menajer, moloz, deşeuri etc. în locuri neautorizate,  prin patrularea şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen.

 

S-au verificat în fiecare seară locaţiile şi adăposturile improvizate cu privire la persoanele fără adăpost, în scopul identificării si conducerii acestora la Adăpostul de noapte, sau la PT-9, ocazie cu care a fost  îndepărtată o persoană care și-a făcut un adăpost improvizat în zona bl. A22 (zona Astralis).

 

Pe toată perioada Campaniei Electorale pentru alegerile Europarlamentare, politistii locali au supravegheat prin patrulare panourile de afisaj electoral.

 

Personalul Poliţiei Locale care îşi desfăşoară activitatea în dispecerat, au sprijinit lucrătorii DGADP, care au solicitat datele de identificare ale unor proprietari de autovehicule care au săvârşit contravenţii în parcările  publice cu plată. Astfel în această perioadă au fost verificate şi comunicate datele a 320 proprietari. Dispeceratul Poliţiei Locale a trimis echipajul mobil la unităţile de învăţământ unde s-au declanşat sistemele de  alarmă efracţie. Aceştia au fost semnalaţi în 10 cazuri (şcoli sau grădiniţe), iar în 4 cazuri au fost îndrumați polițiștii locali să se deplaseze în parcurile de joacă unde persoane erau suspecte de săvârsirea unor  contraventii (autoturisme în parc, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de joacă pt. copii). Agenţii Poliţiei Locale au sprijinit lucrătorii Transurbis în 2 acţiuni, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor  surprinse fără titlu de călătorie (bilet sau abonament), pe mijloacele de transport local de persoane sau care refuză să ofere date cu  privire la stabilirea identităţii. De asemenea poliţiştii locali s-au deplasat la  solicitările angajaţilor Transurbis, la 19 solicitări ale acestora .

 

În data de 10.05.2014, s-a asigurat paza magazilului de legume- fructe (vis-a-vis de caseriile Electrica), deoarece la această unitate a fost spart un geam si produsele erau împrăstiate pe trotuar. A fost sesizată  Politia Municipiului, care a efectuat cercetările la fata locului.

 

Cu ocazia evenimentului ” Zilua portului popular si gastronomiei traditionale maghiare din Sălaj”, din data de 11.05.2014, polițiștii locali au asigurat blocarea traficului rutier la 3 puncte de acces spre locația unde s-a  desfăsurat evenimentul ( parcarea din spatele Primăriei Zalău), în intervalul orar 08.00-23.00.

 

În perioada 13-21.05.2014 agentii Politiei Locale au efectuat paza avionului care efectuează operatiuni de deratizare în mun. Zalău.

 

În data de 16.05.2014 s-a asigurat paza materialelor amplasate pe Platoul Central cu ocazia evenimentului ”Festivalul Științei”, organizat de Colegiul A.P. Ilarian Zalău.

 

În zilele de 7, 15 și 20.05.2014 agentii Politiei Locale de la Serviciul Rutier au acordat sprijin lucrătorilor de la S.C. Citadin SRL în activitătile acestora de asfaltare a unor drumuri publice de pe raza municipiului Zalău.

 

 

Eveniment:

 

În data de 18.05.2014, în jurul orelor 18.20 poliția Locală a fost solicitată în zona CEC, unde s-a reclamat că o persoană de etnie rromă a distrus oglinda la un autoturism Skoda. A fost identificat M. Iuliu, iar ulterior a  fost anuntată Politia Municipiului care a preluat cazul. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în cazul în care sunt sesizate încălcarea unor norme de convieţuire socială sau săvârşirea unor fapte contravenţionale, anunţăm că dispeceratul Poliţiei Locale poate fi apelat 24 ore din 24 la numerele de telefon 0260610178 sau 0734777801.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *