Recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de violenţă în familie

Ce este de fapt deţinătorul unui animal? Sau proprietarul?
1 aprilie 2021
Joi si-a spart BMW-ul la iesire din Baciu
1 aprilie 2021

Recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de violenţă în familie

Familia este locul în care se observă frecvenţa cea mai mare a violenţelor îndreptate împotriva unor categorii sociale aflate într-un grad  ridicat de vulnerabilitate (femei, copii sau persoane în vârstă).

Pentru a preveni o astfel de faptă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă câteva măsuri care să vă ajute în cazul în care sunteţi victimă a violenţei domestice:

Sunaţi imediat la 112 când sunteţi în pericol! Poliţişti au posibilitatea să emită un ordin de protecţie provizoriu atunci când viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane este pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică;

Când nu puteţi fugi din casă, încercaţi să vă închideţi într-o cameră şi să sunaţi la poliţie;

Nu vă adăpostiţi în bucătărie! Acolo sunt cuţite şi alte obiecte cu care agresorul vă poate răni;

În cazul în care sunteţi rănită, nu ezitaţi să mergeţi la spital pentru un consult medical. Leziunile interne se pot agrava dacă nu le trataţi!

Evitaţi certurile în familie, în special cele generate de consumul de alcool, lipsa unui loc de muncă, gelozie sau lipsuri financiare, care pot avea consecinţe grave.

Singurul lucru care contează este siguranţa dumneavoastră. Meritaţi să trăiţi fără teamă! – Maria Cristea purtător de cuvânt Poliția Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *