Rezultatele Examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

3 persoane implicate intr-un eveniment rutier in Pericei
2 septembrie 2020
Incendiu la un autocamion in localitatea Bobota
3 septembrie 2020

Rezultatele Examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020 (înainte de contestații)

În județul Sălaj, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a Examenului Naţional de Bacalaureat 2020 este de 28,70%.
Din totalul candidaților promovați (130), 89 candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 41 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 28,71 %. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 28,67%.
La probele scrise s-au prezentat 453 candidați dintre cei 544 înscrişi. Nu au fost candidați eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate, astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *