S-a modificat Codul Familiei

Lovita pe trecerea de pietoni
5 decembrie 2007
Verificari la pasajul de la gara
9 decembrie 2007

S-a modificat Codul Familiei

Primaria ZalauOdată cu intrarea  în vigoare a legii 288/2007 se modifică şi completează legea 4/1953 – Codul Familei.    Potrivit noilor reglementări, vârsta minimă de

căsătorie este de 18 ani atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. „Cu toate acestea, pentru motive temeinice, tinerii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot căsători, dar numai cu încuviinţarea părinţilor şi cu autorizarea direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul” subliniază Ioan Puşcaş, director executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţa Persoanei.

Verificaţi datele înscrise în buletin!
Persoanele care la alegerile din data de 25 noiembrie nu s-au regăsit pe listele de vot şi au fost nevoite să-şi exercite acest drept pe liste suplimentare trebuie să verifice actul de identitate, în special numărul imobilului, denumirea străzii şi denumirea blocului. În cazul în care constată diferenţe între datele reale şi cele înscrise în actul de identitate, sînt aşteptate la  Serviciul de Evidenţă a Persoanelor unde li se va elibera gratuit, un act de identitate corect. Pentru acest demers vor prezenta la serviciul de specialitate, următoarele acte: actul care face dovada spaţiului de locuit, în original şi copie, certificatul de naştere şi căsătorie în original şi copie, actul de identitate vechi.

Maria Manuela Ghiurutan – purtator de cuvant

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *