S-au intoxicat cu ciuperci

Radar
Atentie Radar!
11 august 2008
Lovita de cal
12 august 2008

S-au intoxicat cu ciuperci

CiuperciIn perioada 01.08.2008-07.08.2008 in cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului judetean de Urgenta Zalau au fost tratate 11 persoane cu afectiuni datorate ingestiei de ciuperci dupa cum urmeaza:  femeie, 67 ani din Inau, avand diagnosticul de enterocolita acuta cu sindrom de deshidratare post consum de ciuperci, nefiind necesara spitalizarea.

      – femeie, 53 ani din Var, avand diagnosticul de hepatita acuta post consum de ciuperci. Pacienta a fost internata la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – Barbat, 58 ani din Republica Moldova, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia de Terapie intensiva a spitalului insa in ciuda eforturilor depuse de medici acesta nu a supravietuit, decedand in data de 07.08.2008

      – Barbat, 57 ani din Republica Moldova, avand intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – copil, 6 ani din Husia, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia Pediatrie a spitalului, in momentul de fata fiind externata.

      – Barbat, 68 ani din Cristelec, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Insuficienta hepato-renala acuta. Pacientul a fost internat la Sectia de Terapie intensiva a spitalului insa in ciuda eforturilor depuse de medici acesta nu a supravietuit, decedand in data de 07.08.2008

      – Barbat, 52 ani din Jibou, avand diagnosticul de insuficienta hepatica. Sindrom de deshidratare dupa ingestie de ciuperci de padure. Pacientul a fost internat la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – femeie, 41 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci nefiind necesară spitalizarea,.

      – barbat, 21 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci, nefiind necesară spitalizarea.

      – Barbat, 52 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci nefiind necesară spitalizarea,.

      – femeie, 38 ani din Plopis, avand diagnosticul de sindrom dispeptic tip biliar. Atac de panica dupa consum de ciuperci. Pacienta a fost trimisa spre supraveghere la Spitalul Orasenesc Simleul Silvaniei  

      Avand in vedere numarul mare de persoane care se prezinta la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau cu diverse probleme de sanatate cauzate de consumul de ciuperci, dorim sa atragem atentia populatiei sa manifeste o atentie deosebita fata de ciupercile pe care dansii aleg sa le consume.

MANAGER

              Ec. Muresan F.Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.