S-au intoxicat cu ciuperci

Radar
Atentie Radar!
11 august 2008
Lovita de cal
12 august 2008

S-au intoxicat cu ciuperci

CiuperciIn perioada 01.08.2008-07.08.2008 in cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului judetean de Urgenta Zalau au fost tratate 11 persoane cu afectiuni datorate ingestiei de ciuperci dupa cum urmeaza:  femeie, 67 ani din Inau, avand diagnosticul de enterocolita acuta cu sindrom de deshidratare post consum de ciuperci, nefiind necesara spitalizarea.

      – femeie, 53 ani din Var, avand diagnosticul de hepatita acuta post consum de ciuperci. Pacienta a fost internata la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – Barbat, 58 ani din Republica Moldova, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia de Terapie intensiva a spitalului insa in ciuda eforturilor depuse de medici acesta nu a supravietuit, decedand in data de 07.08.2008

      – Barbat, 57 ani din Republica Moldova, avand intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – copil, 6 ani din Husia, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Pacientul a fost internat la Sectia Pediatrie a spitalului, in momentul de fata fiind externata.

      – Barbat, 68 ani din Cristelec, avand diagnosticul de intoxicatie cu ciuperci. Insuficienta hepato-renala acuta. Pacientul a fost internat la Sectia de Terapie intensiva a spitalului insa in ciuda eforturilor depuse de medici acesta nu a supravietuit, decedand in data de 07.08.2008

      – Barbat, 52 ani din Jibou, avand diagnosticul de insuficienta hepatica. Sindrom de deshidratare dupa ingestie de ciuperci de padure. Pacientul a fost internat la Sectia de Medicina Interna a spitalului, starea de sanatate fiind stabila in momentul de fata.

      – femeie, 41 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci nefiind necesară spitalizarea,.

      – barbat, 21 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci, nefiind necesară spitalizarea.

      – Barbat, 52 ani din Borla, avand diagnosticul de sindrom dispeptic post ingestie de ciuperci nefiind necesară spitalizarea,.

      – femeie, 38 ani din Plopis, avand diagnosticul de sindrom dispeptic tip biliar. Atac de panica dupa consum de ciuperci. Pacienta a fost trimisa spre supraveghere la Spitalul Orasenesc Simleul Silvaniei  

      Avand in vedere numarul mare de persoane care se prezinta la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau cu diverse probleme de sanatate cauzate de consumul de ciuperci, dorim sa atragem atentia populatiei sa manifeste o atentie deosebita fata de ciupercile pe care dansii aleg sa le consume.

MANAGER

              Ec. Muresan F.Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *